Follow Me @Charmedka

06.11.17

Knižní hitparáda - Říjen 2017

Hezký den!
Jak jste si užili víkend? Já se téměř po roce dočkala a v sobotu vyrazila na Ples upírů. Miluji muzikály a šíleně jsem se těšila. Nezklamal mě, líbil se mi, i když jsem očekávala něco trochu vážnější. Zajímal by Vás třeba článek? Na druhý blog jsem párkrát podobný kulturní tip psala, ale nevím, zda je o to vůbec zájem.

Říjen byl celkem povedený měsíc. Povedlo se mi přelouskat celkem sedm knih a nebýt týdenní dovolené, kdy jsem knihu neotevřela, bylo by číslo ještě větší. Ale za sedm knih jsem ráda a doufám, že listopad bude stejně tak dobrý. Zatím vypadá nadějně. Hlavně mám velkou radost z toho, že konečně čtu knihy, které mi doma leží šíleně dlouho, vlastně jsou to nejstarší knížky v knihovně. Určitě v tomhle hodlám pokračovat.




 
Nejlepší kniha  
Čarodějka stínů (Kalayna Price) 
Proč: Vůbec jsem nemusela váhat, protože vítěz je naprosto jasný. Alex Craft jsem si zamilovala již po prvních stránkách. Je to úžasná série, kde se detektivní zápletka spojuje s magií, duchama apod. Miluji téma duchů a tady jich je dost.
Nejhorší kniha
Hollywoodské rozvody (Jackie Collins)
Proč: V září jsem přečetla Hollywoodské manžely, kteří byli úžasní, rozvody bohužel jsou o několik příček níže. Postavy mě nechytly, příběh mě nebavil a já se s knihou trápila hrozně dlouho.
Největší překvapení
Kouzlo života (Donna Hay)
Proč: Přiznávám, že se mi do knihy vůbec nechtělo a sáhla jsem po ní jen proto, že mi ležela doma fakt už hrozně dlouho. Vůbec ale nebyla špatná, právě naopak. Četla se moc dobře, příběh byl zajímavý a postavy také.
Největší zklamání
Don Quijote De La Mancha (Miguel Cervantes)
Proč: Kniha není špatná, na druhou stranu se ale určitě mezi oblíbenou klasiku nezařadí. Asi jsem očekávala něco více humorného.
Nejvtipnější kniha
Čarodějka stínů (Kalayna Price)
Proč: Že bych se u nějaké knihy fakt nasmála, to ne. Ale Alex je typ sarkastické hrdinky, která chrlí jednu hlášku za druhou, takže nejvtipnější zřejmě tato série.
Nejnapínavější kniha
Tma a prázdnota (Carrie Ryan)
Proč: Miluji zombie a série Les rukou a zubů je moje milovaná a to i přesto, že je spíše pro mladší čtenáře. Ani poslední díl mě nezklamal a já byla napnutá od začátku do konce.
Nejromantičtější kniha
Hollywoodské rozvody (Jackie Collins)
Proč: Opět vyloženě žádná romantická kniha, ale nejlépe sem asi zapadají právě Hollywoodské rozvody, které jsou plné partnerských rozepří, zklamání, vražd apod.


Nejočekávanější kniha
Tma a prázdnota (Carrie Ryan)
Proč: Vím, že je to už pěkná doba, kdy kniha vyšla, já se na ní šíleně těšila, ale dříve na ni nebyl vůbec prostor. Jsem ale ráda, že jsem ji konečně přečetla a sérii mám dočtenou.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Alex Craftová (Kalayna Price)
Proč: Jedna z nejlepších fantasy sérií, co jsem kdy četla. O to více mě mrzí, že u nás vyšly pouhé tři díly a další se bohužel nechystají. Rozhodně ale plánuji časem v angličtině, tohle musím dočíst.
Nejlepší obálka
Tma a prázdnota (Carrie Ryan)
Proč: To je těžké, snad každá obálka má něco sebe. Líbí se mi tajemná Alex Craft, nové vydání Dona Quijota. Nakonec vyhrává Tma a prázdnota, která je v reálu fakt nádherná a to i uvnitř.
Nejhorší obálka
Hollywoodští manželé (Jackie Collins)
Proč: Není špatná, ale asi nejslabší. Přece jen se ale jedná o starší knihu, tak je k tomu třeba přihlédnout :D

Hrdina měsíce
Finn Delaneyová (Kouzlo života - Donna Hay)
Proč: Tentokrát žádná hrdinka, která bojuje s příšerami, ale žena, která se vzepřela otci a dělá to,co ji fakt baví a jde.
Pár měsíce
Alex Craftová & Death (Tanec stínů - Kalayna Price)
Proč: Opět těžké, žádný vyloženě pár tu mám, který by sem pasoval. Nakonec dám Alex a samu Smrt. Death mě baví a jsem zvědavá, kam jejich vztah bude směřovat.





Jaký byl Váš říjen?
Znáte některou knihu?

6 komentářů:

  1. Z tvých knih se chystám na Tmu a prázdnotu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, tak jsem si u tebe vybrala dva knižní tipy do svého wishlistu. Tma a prázdnota vypadá opravdu dobře a ta Alex Craftová... sice jsem bázlivá, co se duchů týče, ale tohle by mohlo být fajn. Hned jsem si našla anotace a jo, jdu do nich! Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :) Alex Craft jsem si fakt zamilovala, doporučuji :)

      Vymazat