Follow Me @Charmedka

04.09.17

Knižní hitparáda - Červenec a srpen 2017

Přeji šťastný vstup do nového školního roku!
Jak jste si užili prázdniny, případně léto, pokud se Vás škola již netýká? A těšíte se do školy? Jako každý rok, tak i letos, jsem moc ráda, že školu již mám za sebou. Léto jsem měla ale dost volné, celý červenec a ještě týden a půl v srpnu, takže jsem si ho opravdu maximálně užila. I když se mě škola netýká, přesto to trochu prožívám, jelikož se starám o děti a těm škola začala dokonce minulý týden.

V červenci jsem hitparádu nepsala, jelikož jsem přečetla pouhé tři knihy a plus jednu dočetla. Ovšem v srpnu jsem se docela činila a i přes volno, během kterého nečtu, jsem přečetla pět knih, takže nakonec léto bylo úspěšnější, než jsem čekala. Od září mě teď čeká trošku více volného času v práci, takže doufám, že i na čtení se to projeví.
 
Nejlepší kniha  
Pod kupolí (Stephen King) 
Proč: Na tuhle knihu jsem se šíleně těšila a vkládala do ní velké naděje. Vyplatilo se, je výborná a i když má téměř tisíc stran, přelouskala jsem ji asi do pěti dnů. Problém mám pouze s koncem, který je naprosto stupidní.
Nejhorší kniha
Pátrání (Eric Eliot Knight)
Proč: Konečně jsem si k téhle sérii tak nějak našla cestu, předchozí díl mě opravdu dost bavil a pak přišel velký pád na zem. Pátrání je vůbec nejhorší díl, je v podstatě zbytečný. Akce nulová a posun příběhu to samé. Přesto mě mrzí, že další díly u nás již nevyjdou a na tohle si v angličtině fakt netroufnu.
Největší překvapení
Kde je ta holka (Alexandra Potter)
Proč: Od Alexandry jsem četla zatím jen dvě knihy, jedna sice byla fajn, ale ta druhá spíše podprůměrná. Od téhle jsem čekala spíše oddechovku, která neurazí, ale ani nenadchne. Já jsem ovšem nadšená. Je to teda oddechovka s několika mouchami, ale já se fakt bavila.
Největší zklamání
Krásná katastrofa (Jamie McGuire)
Proč: Série má výborné hodnocení a dostávala jsem na ní všude samé doporučení. Naprosto nechápu, příběh je absolutně fádní a hlavní postavy totálně pitomé.
Nejvtipnější kniha
Kde je ta holka (Alexandra Potter)
Proč: Vážně jsem se nasmála. Je to moc příjemná knížka a navíc vtipná.
Nejnapínavější kniha
Podivné město (Ransom Riggs)
Proč: Jak mě první díl zklamal, tak druhý je výborný. Hltala jsem stránku za stránkou a fakt byla napnutá, co bude dál. Nemůžu se dočkat, až se pustím do závěrečného dílu.
Nejromantičtější kniha
Zápisník jedné lásky (Nicholas Sparks)
Proč: K tomuhle spisovateli si teprve hledám cestu. Problém je, že znám filmové verze jeho knih, které mám ráda a knihy mi pak přijdou celkem nudné a to je problém i této knížky. Ovšem romantika se jí upřít nedá, mám příběh těchto dvou hrdinů ráda.


Nejočekávanější kniha
Dvůr mlhy a hněvu (Sarah J. Maas)
Proč: I když se mi první díl moc nelíbil, tak na pokračování jsem byla vážně zvědavá. Sice to také není žádný zázrak, ale konec neměl chybu a těším se na třetí díl.



Knižní série objevená v tomto měsíci
Calhounovi (Nicholas Sparks)
Katastrofa (Jamie McGuire)
Proč: Katastrofu jsem přečetla na dovče a jsem ráda, že ji mám za sebou. Série za mě naprosto průměrná, ne-li podprůměrná. U Zápisníku jsem teprve nedávno zjistila, že se jedná o první díl, druhý si určitě ráda přečtu.

Nejlepší obálka
Podivné město (Ransom Riggs)
Proč: Já ty obálky prostě miluji.
Nejhorší obálka
Učiněná katastrofa (Jamie McGuire)
Proč: To je těžké, překvapivě se mi líbí všechny obálky a opravdu se mi obtížně vybírá, ale nakonec volím tu nejlacinější.

Hrdina měsíce
Podivné děti (Podivné město - Ransom Riggs)
Proč: Parta děcek, která cestuje do válkou zpustošeného Londýna, aby zachránila svoji učitelku.
Pár měsíce
Feyre & Rhysand (Dvůr mlhy a hněvu - Sarah J. Maas)
Proč: Rhysanda jsem si hned oblíbila, velmi sympatická postava a hned na začátku knihy mi bylo jasné, že se k sobě tihle dva náramně hodí.





Jaké bylo Vaše čtecí léto?
Znáte některou z knih?

10 komentářů:

  1. Prostě Dvůr trnů a růží je nejlepší. Mě se v létě ohledně čtení moc nedařilo, ale snad se to teď zlepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné čtecí skóre :) Přečetla jsi toho vážně hodně a na některé knihy z tvého výběru se chystám také :)

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou, pro některý lidi tohle není zrovna málo :-P

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna Pátrání mě tedy zaujalo! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Totálně jsi mi sepsla oblíbenou sérii The Maddox Brothers. :D Ale beru to, každý má na věci jiný názor. :))) Možná nečteš NA, proto ti to tolik nesedlo. Já dřív tento žánr upřednostňovala, pak to byly thrillery a psychologické romány a teď mám období, kdy potřebuji spíš něco lehčího, takže návrat k romantice. Co jsem četla přes léto? Já čtu pořád. Od začátku roku mám na kontě už zřejmě přes sto knih a jedu dál. Podle toho, co slýchám a vidím, jsem tak průměr. Na čtení mám čas nebo spíš v tuhle dobu je to jediné, co tak nějak ze svých hobby můžu, tak proto. :)) Pokud bys měla zájem o knižní tip, nabízím něco náročnějšího. Mohu doporučit: Malý život - obsáhlé, ale intezivní. Srdce netvora - anotace odradí, ale příběh je opravdu neskutečně silný. Láska se prolíná celou knihou, ale není to román pro ženy, určitě ne v klasickém smyslu. A pak ještě titul Gordon, což byl můj první psychologický román, který mě na tento žánr nastartoval a získal si mě svou výjimečností a jakousi perverzností. :) Možná se ti to bude líbit víc, než Krásná katastrofa, která je spíš romantickou oddechovkou, ale mně se líbí. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím a mrzí mě to :D Mám tenhle žánr ráda, ale série mi prostě vůbec nesedla. Příběh vážně fádní a ty postavy, bože, jak ty byly pitomé. Hlavně Travis, podle mě naprosto narušený a majetnický psychopat.
      Přes sto knih? To je super, závidím. Já myslím, že na čtení mám celkem dost času, čtu v práci, naopak doma po knize nesáhnu, takže možná kdybych četla během dovolených a víkendů, také by se číslo dost navýšilo :)
      Děkuji za tipy, Srdce netvora nevypadá vůbec špatně ;)

      Vymazat