Follow Me @Charmedka

12.07.17

Movie tip: Spider-Man: Homecoming

Anotace: Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité.
Přijde mi, že letos jsem v tom kině každou chvíli a furt píšu Movie tipy. Snad minimálně jednou měsíčně ho poctím svou návštěvou. Je ale naprosto jasné, že nového Spider-Mana jsem si nemohla nechat ujít. Jako ostatně každý komiksový film. 

Spider-Man je snad vůbec první komiksový film, který jsem viděla. Film z roku 2002, kde hlavní roli hraje Tobey Maguire, je pro mě taková klasika mezi těmito filmy a kdykoliv se na něj ráda znovu podívám. Novější série Amazing Spider-Man nezůstává o moc pozadu, zkrátka hrdina, který mě fakt baví.

Na nejnovější zpracování jsem se těšila již ode dne, kdy jsem viděla třetího Captaina Americu, kde se Spider-Man objevil v závěrečné scéně. K tomu výborný trailer a já se nemohla dočkat.

Spider-Man Homecoming má výborné hodnocení a upřímně, nechápu ho, ale popořadě. Tom Holland coby nový Spider-Man mi sedl, k němu nemám naprosto žádné výhrady, je to sympaťák. Do role záporáka byl obsazen Michael Keaton a i on mi přišel na tuto roli výborný. Když tak ale přemýšlím, on mi sedl snad ve všech jeho rolích.

Po hezké Kirsten Dunst a nádherné Emmě Stone tu máme neznámou Lauru Harrier, která nebyla špatná, ale rozhodně neměla tolik prostoru, co první dvě zmiňované. Kdo mi ale naprosto vadil, tak Marisa Tomei coby tetička May. Proti této herečce nic nemám, ale tady mi vadila, její postava mi byla protivná.

Ale už k tomu hlavnímu. Jak jsem psala na začátku, trailer vypadal výborně a já se těšila na neuvěřitelnou zábavu a dalšího povedeného Spider-Mana.Vlastně jsem šla s přesvědčením, že to bude fakt pecka a to nejspíše byla ta největší chyba.

To byla taková nuda. Jasně, několik vtipných hlášek mu upřít nemůžu, párkrát jsem se fakt zasmála, ale to mi nestačilo. Dokonce ani Robert Downey Jr. a jeho Iron Man mi nepřišel kdovíjak úžasný jako jindy.

Je to vlastně taková teenage komedie. Patnáctiletý Peter Parker je outsider a samozřejmě zamilovaný do jedné z nejhezčích holek ve škole. K tomu se kamarádí ještě s větším looserem a máme tu klasický film ze střední školy. Akční scény jsou téměř nulové a nezáživné. Na 133 minut toho bylo zkrátka málo.

Bohužel film je pro mě obrovským zklamáním a jedním z nejhorších komiksovek za poslední dobu. I Doctor Strange mě bavil více.
Hodnocení 3*

 

Co vy a Spider-Man?
Už jste film viděli?

3 komentáře:

  1. Já bych se na film ráda koukla, protože herecké obsazenî je docela hvezdné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já film viděla a byla jsem z něj nadšená. Co jsem tak šlyšela, tak tenhle film se prý nejvíce podobá komixové verzi (já ji tedy nečetla, takže nemohu soudit). Ale rozhodně jsem se u filmu pobavila a určitě to nebylo naposledy co jsem jej viděla:))
    Je pravda že to bylo založeno hlavně na "teenagerovských" postavách, ale to se dalo už i podle traileru čekat.
    Radši jsem od filmu nic neočekávala a možná proto jsem z něj byla tak nadšená.

    Ale zase chápu, že 100 lidí 100 chutí, takže tu určitě budou tací, kterým se to líbit nebude a to já akceptuji. Přeci jen, mě se také nelíbí všechno :)

    Měj se hezky ^^
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
  3. uz se na to tesim, i kdyz je kazdy film pokazde jiny, ale i prumer bude urcite vice nez dobry :-)

    OdpovědětVymazat