Follow Me @Charmedka

05.06.17

Knižní hitparáda - Duben a květen 2017

Hezký začátek nového týdne!
Již pár dní tu máme nový měsíc, pro školáky poslední školní. Jak se těšíte na prázdniny? Už máte nějaké plány? Mě se škola tedy již pěkných pár let netýká, ale na léto se také těším, jelikož mě čeká spousta volna. Je ovšem neuvěřitelné, jak letošní rok utíká.

Od začátku roku jsem trávila čas převážně se sérií Temná věž. Pokud mě čtete pravidelně a četli jste i recenze na tuto sérii, tak jistě víte, že mě celé ty měsíce šíleně trápila. I když mě některé díly dost bavily, bylo to pro mě utrpení, jelikož se četla neskutečně pomalu. Za měsíc jsem zvládla pouhé dva díly. Naštěstí sérii mám již za sebou, povedlo se mi ji přečíst hned na začátku května a poté jsem se hodně rychle dostala do své klasické čtecí rutiny. Tak moc jsem se těšila i na jiné knihy, že za květen jsem jich zvládla celkem osm, plus jeden díl Temné věže v dubnu, který bude spojen.

 
Nejlepší kniha  
Marley a já (John Grogan) 
Proč: Kniha je povinností snad pro všechny pejskaře a milovníky psů. Ač jsem viděla film, knihu jsem si přesto maximálně užila. Je zábavná, ale i dojemná. Jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala.
Nejhorší kniha
Temná věž (Stephen King)
Proč: Jak jsem psala výše, jsem ráda, že mám sérii za sebou. U závěrečného dílu mi přišlo, že King vymyslel co největší bizarnosti a z těch udělal konec. Ovšem naprostý závěr knihy je bezvadný.
Největší překvapení
Micah (Laurell K. Hamilton)
Proč: Tahle kniha se mi těžko hodnotí, jelikož ji nelze brát jako plnohodnotný díl, má pouze lehce přes 120stran. Ani Blake mě v poslední době nudí, zde ale konečně zas byl nějaký příběh a oživování zombie.
Největší zklamání
Čtyři po půlnoci I (Stephen King)
Proč: Kniha má výborné hodnocení a povídky jsou považovány za opravdu hororové. Čekala jsem dost a to se mi nedostalo, spíše průměrná kniha, ale je to možná i tím,že na povídky moc nejsem. Ovšem už mám na cestě druhou část a těším se.
Nejvtipnější kniha
Marley a já (John Grogan)
Proč: Vážně jsem se bavila a několikrát se i zasmála, vlastně jsem se smála od začátku do konce. Marley vyvádí neuvěřitelné kusy. Pokud jste viděli film a líbil se Vám, určitě zkuste i knihu.
Nejnapínavější kniha
Čtyři po půlnoci I (Stephen King)
Proč: Já vím, zvláštní největší zklamání označit i za nejnapínavější. Ale u první povídky jsem fakt byla napnutá, jak se vyvine a druhá povídka je fajn thriller se super rozuzlením.
Nejromantičtější kniha
Kráska a zvíře (Elizabeth Rudnick)
Proč: Tohle snad ani nemá cenu komentovat :)


Nejočekávanější kniha
Kráska a zvíře (Elizabeth Rudnick)
Proč: Když jsem poté, co jsem opustila kino sál, zjistila, že podle toho překrásného filmu vyjde kniha, nemohla jsem se dočkat. Ač je to spíše dětská knížka, je kouzelná, milá a čtivá.
Nejlepší obálka
Kráska a zvíře (Elizabeth Rudnick)
Proč: Miluji tu obálku, je naprosto dokonalá a v knihovně dělá parádu.
Nejhorší obálka
Milenec jen můj (J. R. Ward)
Proč: Bratrstvo černé dýky má celkem laciné obálky, ale člověk si zvykne. Obsah za to rozhodně stojí.

Hrdina měsíce
Belle (Kráska a zvíře - Elizabeth Rudnick)
Proč: Obětovala se pro svého otce a zůstala v zámku zvířete. Navíc se naprosto lišila od všech ostatních. Je chytrá, cílevědomá a svá.
Pár měsíce
Belle & zvíře (Kráska a zvíře - Elizabeth Rudnick)
Proč: Jeden z nejhezčích párů <3






Co se povedlo přečíst Vám?

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Mě se líbila. Je to stejné jako film, ale samozřejmě je třeba počítat s tím, že je to spíše dětské čtení.

      Vymazat
  2. Přiznám se, květen jsem ve čtení hodně flákala. Nebyla nálada vůbec na nic. :( pomalu na můj To Read list přibývají knížky všech různých žánrů, tak se do toho znovu pustím :-)

    OdpovědětVymazat