Follow Me @Charmedka

03.04.17

Knižní hitparáda - Únor a březen 2017

Krásný den a začátek nového týdne.
Je to opravdu neuvěřitelné, ale první čtvrt rok je za námi. Venku už ale panuje příjemné jaro, za což jsem ráda, jelikož zimu nesnáším a už byla opravdu dlouhá. Jen škoda, že rána jsou ještě chladnější, alespoň ta šestá, kdy chodím. Vážně ten čas letí, mě navíc v dubnu čekají narozeniny, ze kterých na mě jde depka, už jsem šíleně stará a nechce se mi tomu ani věřit :D

Čas letí, ale moje čtení pěkně zaostává. Únorovou hitparádu jsem ani nepsala, protože jsem přečetla pouhé dvě knihy. Březen na tom není o moc lépe, knihy jsou čtyři. Šest knih za dva měsíce, pořádná bída. Jsem hodně zaseklá na Temné věži od Kinga, která mě sice baví, ale čte se strašně pomalu. Navíc i když mi přijde, že opravdu čtu, tak se vůbec nikam neposouvám. Už jsem ale u posledního dílu, pak mě čeká jen tenká novela a mám to komplet. Od příštího týdne mám ale dva týdny dovolenou a to znamená, že se zase zaseknu. Přitom na mě doma čeká tolik nádherných kousků k přečtení, tak snad v květnu se konečně pořádně zas rozečtu.

 
Nejlepší kniha  
Vlci z Cally (Stephen King) 
Proč: Od druhého dílu mě série vážně baví a těžko říct, který díl se mi líbí nejvíce. Super byly Pustiny, spíše fantasy díl a celkem akční. Vlci z Cally mě ovšem také bavili a to i přesto, že se nejedná o tak akční díl, ale přesto se tam furt něco děje a obsahuje hned několik zajímavostí.
Nejhorší kniha
Zpěv Susannah (Stephen King)
Proč: Šestý díl mě ovšem zklamal. Hned po prvním, který byl příšerný, označuji Zpěv Susannah za další nepovedený díl. Kniha oproti ostatním tenká, ale naprosto mě nedokázala vtáhnout do děje a četla jsem ji dlouho. Bylo to matoucí, nudné a zkrátka mě to nezaujalo.
Největší překvapení
Město mečů (Robert Jackson Bennett)
Proč: Města mečů jsem se lehce bála, jelikož první díl této série mě zklamal a do čtení jsem se musela nutit, žánrově mě to nechytlo. Město mečů je ale jiné, mnohem lepší. Sympatičtější postavy, méně politiky a dokonale propracovaná zápletka. Už se těším na závěrečný díl.
Největší zklamání
Život po tobě (Jojo Moyes)
Proč: Určitě není kniha špatná, bavila mě, ale čekala jsem něco jiného. Očekávala jsem smutnou knihu a zpověď ženy, která přišla o milující osobu. Místo toho se mi dostal do ruky příběh, který by byl lepší spíše jako samostatný román. Chvílemi to bylo přitažené za vlasy...
Nejvtipnější kniha
Život po tobě (Jojo Moyes)
Proč: ...ale rozhodně je to nejvtipnější kniha, kterou jsem za poslední dva měsíce četla. Sem tam jsem se zasmála, příjemná oddechovka. Jojo Moyes psát umí a vyhledávám ji.
Nejnapínavější kniha
Pustiny (Stephen King)
Proč: Opět těžko říct, který díl mi přišel napínavější. Možná Pustiny díky hádankám a myslícím strojům.
Nejromantičtější kniha
Život po tobě (Jojo Moyes)
Proč: Jinou knihu označit nemůžu. Sice mi přijde, že romantika zde není prioritní, ale je tu a ta romantická část mě bavila.



Nejočekávanější kniha
Život po tobě (Jojo Moyes)
Proč: Velmi jsem se těšila na tohle pokračování, ale jak jsem psala výše, očekávala jsem něco jiného. Prý autorka chystá třetí díl, z čehož moc nadšená nejsem, jelikož mi přijde, že příběh už ztratí své kouzlo a pouze se vydělává na úspěchu první knihy.

Nejlepší obálka
Život po tobě (Jojo Moyes)
Proč: Miluji obálky knih Jojo Moyes, je to nádhera.
Nejhorší obálka
Čaroděj a sklo (Stephen King)
Proč: Opravdu těžko, všechny obálky se mi líbí. Nakonec jsem zvolila Čaroděje a sklo, jelikož se ostatním dílům vymyká, je více barevná a výraznější.


Hrdina měsíce
Roland, Jake, Eddie, Susannah, Ochu (Vlci z Cally - Stephen King)
Proč: Celá tahle parta jsou pro mě hrdinové.
Pár měsíce
Louisa & Sam (Život po tobě - Jojo Moyes))
Proč: Za pár bych mohla označit i Eddieho a Susannah, ale nechám tuhle kategorii Louise.





Znáte některou knihu?
Kolik se toho povedlo přečíst Vám?

4 komentáře:

  1. Taky mám teď trošku pomalejší tempo na čtení. Nějak mi ten čas nepřeje... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. 6 knih je rozhodně dobrý výsledek :) Jsem ráda, že se ti Město mečů líbilo, protože se v budoucnu chystám na první díl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl se mi nelíbil, ale Město mečů mě fakt bavilo.

      Vymazat