Follow Me @Charmedka

21.03.17

Movie tip: Kráska a zvíře


Anotace: V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince.
Ač jsme v kině byli nedávno, po dvou týdnech jsme vyrazili znovu. Ve čtvrtek totiž měla premiéru Kráska a zvíře, která pro mě byla snad nejočekávanějším filmem letošního roku. Já se těšila jako malé dítě, za to Honzu jsem musela trochu přemlouvat.
Miluji pohádky a naprosto zbožňuji klasické animáky od Walta Disneyho jako je třeba Sněhurka, Kniha džunglí, Popelka a právě Kráska a zvíře. Vyrůstala jsem na nich a moje srdce pokaždé zaplesá, když zjistím, že se chystá nová, zfilmovaná verze mého oblíbeného příběhu. Bohužel Honza moje nadšení pro tuhle klasiku nesdílí, ale jsem ráda, že se "obětoval" a do kina se mnou šel.

Bohužel film dává v naprosto pitomé časy, navíc jsem díky písničkám chtěla na původní verzi s titulkami. Takže jsme museli vybrat 2D a přijít tak i maximální zážitek, který určitě nabídne Imax 3D. I tak má film ale překrásný vizuál, opravdu kouzelná pohádka, která lahodí očím.

Film se až na pár detailů drží původní verze, za což jsem nesmírně ráda. Příběh Vás naprosto ničím nepřekvapí, ale rozhodně tím nepřijdete o dobrý pocit z filmu. Velmi oceňuji známé písničky, díky kterým jsem měla neustále úsměv na tváři. Kromě pohádek mám slabost i pro muzikály, takže jsem si to opravdu užila. 
Emma Watson byla úžasná a mile mě překvapila svým hlasem, výborná volba do role Belle. Dan Stevens je pro mě naprosto neznámý herec, ale postava zvířete stála za to. Na konci ovšem každý čeká nádherného prince, ovšem Dan Stevens žádný krasavec není a podoba zvířete je snad hezčí :D

Luke Evans si střihl roli narcistického Gastona a sehrál ji naprosto dokonale. Chvilku jsem si musela zvykat na grafické zpracování nábytku a nádobí, ale nakonec musím uznat, že se povedlo a rozhodně i díky němu je film tak velkolepý.

Film má přes dvě hodiny a já se ani jedinou minutu nenudila, spíše mi bylo líto, že se film blíží ke konci. Párkrát se u filmu i pořádně zasmějete, humor mu určitě nechybí. Samozřejmě nesmí chybět ani dojemné scény a hlavně romantika. Jsem nadšená a určitě to není tím, že bych byla zaujatá, i kdyý uznávám, že mám pro tohle slabost, ale tenhle film si vážně všechnu tu chvállu zaslouží.

Kráska a zvíře je dokonalá, má úžasnou atmosféru, chytlavé a hlavně klasické písničky, výborné obsazení a celé je to prostě kouzelné a milé. Ani chvilku jsem nepochybovala o tom, že dám pět hvězdiček. Navíc i Honzovi se nakonec film líbil a netrpěl tak, jak předpokládal. Já jsem prostě nadšená a pochybuji, že letos tuhle pohádku něco překoná.
Hodnocení 5*


Už jste viděli Krásku a zvíře?
Chystáte se?

13 komentářů:

  1. Naprosto s tebou souhlasím. Já film viděla o víkendu a byla jsem z něj nadšená. Pobavilo mě cos psala o proměně zvířete (my si říkali to samé).

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem asi jediná, která to extra neproziva 😁
    Na film se chci rozhodně jednou podívat a těším se na něj, ale není to třeba jako s Voláním netvora, který do kin jde tuším koncem brezna :/
    Napsala jsi to ale skvěle a část mě po Tvém článku chce na Krásku a zvíře do kina jít 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme naopak. Já zas chci vidět Volání netvora, ale rozhodně to neplánuji v kině a neprožívám to :D

      Vymazat
  3. Když vidím, jak jsou všichni nadšení, asi neodolám - přestože jsem si původně myslela, že tenhle snímek půjde kolem mě velkým obloukem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je to žánrově mimo Tebe, tak nevím no, zda se bude líbit.

      Vymazat
  4. zatim jsem nevidela, ale urcite ji chci videt :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja zas pochybujem, že Logana tento rok niečo prekoná.
    A na toto som moc chcela ísť, ale u nás to dávajú len v dabingu a to odmietam, takže musím čakať :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Logan byl párádní, ale je to něco úplně jiného a srovnávat se to nedá.

      Vymazat
  6. Skvělý filmový tip :) Film mě láká, nejspíš na něj půjdu do kina :) I když mnohem víc se těším na Strážce galaxie :D

    OdpovědětVymazat
  7. Slyšela jsem, že film je super! :)

    OdpovědětVymazat