Follow Me @Charmedka

01.01.17

Knižní hitparáda - Prosinec 2016

Přeji Vám vše nej do nového roku!
Je to neuvěřitelné, ale opravdu tu máme nový rok. Rok 2016 utekl šíleně rychle. Jestliže mi předchozí roky přišly krátké, tak 2016 utekl snad ještě rychleji. To platí i o vánočních svátcích, člověk se ani nenadál a byly fuč. Jak jste je strávili? A jak jste oslavili Silvestr?

V následujících dnech se můžete těšit na Měsíční chvástačku, která bude díky Ježíškovi hodně bohatá. A samozřejmě Vás nemine ani celkové shrnutí loňského roku, na kterém už také dělám. Dnes ale Knižní hitparáda. V prosinci jsem zvládla přečíst šest knih, což mi přijde super na to, že jsem četla necelé tři týdny. Během Vánoc jsem knihu ani neotevřela a věnovala se spíše filmových pohádkách.


 
Nejlepší kniha  
Žár (Richelle Mead) 
Proč: Čtvrtý díl ze série Sukuba mi přišel naprosto parádní. Plno akce, napětí a sexu. Určitě už nic pro puritány, mě to ovšem bavilo a konec byl snad ještě lepší.
Nejhorší kniha
Inkubovy sny (Laurell K. Hamilton)
Proč: Bývaly doby, kdy by se v téhle kategorii Anita ani náhodou neobjevila. Naopak by byla v nejlepších knihách. Bohužel autorka se místo pořádného příběhu zaměřila pouze na sex, o kterém čtete celých šest set stran. Již třetí takový díl a mě to přestává bavit.
Největší překvapení
Žár (Richelle Mead)
Proč: Žádné překvapení tu nemám, Sukuba mě chytla už od začátku, ale tak díky skvělému konci sem pasuji opět skvělý čtvrtý díl.
Největší zklamání
Dárek z pravé lásky (Stephanie Perkins)
Proč: Od téhle knihy jsem čekala asi více, je to sice příjemná oddechovka, ale většina povídek je průměrná, ne-li dokonce podprůměrná. Těžko ale říct, zda to není mnou, já na ty povídky moc nejsem.
Nejvtipnější kniha
Trápení (Richelle Mead)
Proč: Složité psát hitparádu v podstatě jen z jedné série. Georgina má jazyk jako břitvu a vlastní hlavu, takže její hlášky rozhodně pobaví. Podobné postavy mám ráda a Georgina se vážně povedla.
Nejnapínavější kniha
Sny (Richelle Mead)
Proč: Těžko říct, zda mi napínavější přišla Zář, nebo Sny. Zář ale možná byla na tom o chlup lépe. Možná i díky nečekanému rozuzlení.
Nejromantičtější kniha
Na vrcholu (Richelle Mead)
Proč: Ve druhém dílu se řešil převážně vztah mezi Sethem a Georginou. Mě jejich vztah nesedí, přesto se ale jedná o nejromantičtější knihu, jakou jsem v prosinci přečetla, to bez debat.



Nejočekávanější kniha
Dárek z pravé lásky (Stephanie Perkins)
Proč: Dárek z pravé lásky jsem si chtěla přečíst již loni, ale do Vánoc jsem to nestihla, takže jsem si počkala až na letošní rok. Na knihu jsem se ale šíleně těšila.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Sukuba (Richelle Mead)
Proč: Jsem strašně ráda, že jsem se konečně k této sérii dostala. Aktuálně jsem u pátého dílu a snad se brzy dostanu i k závěrečnému, jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Za sebe rozhodně doporučuji.
Nejlepší obálka
Dárek z pravé lásky (Stephanie Perkins)
Proč: Tak krásná a přitom takové zklamání. Není hezká pouze obálka, ale celé grafické zpracování i vnitřních stran.
Nejhorší obálka
Sny (Richelle Mead)
Proč: Nemůžu říct, že by se mi obálky této série nějak extra líbily. Sny mi ovšem přijdou opravdu ošklivé, barvy, postava, vše špatně :D


Hrdina měsíce
Georgina (Sny - Richelle Mead)
Proč: Jiná možnost není. Georgina bývala kdysi smrtelnice, která zaprodala svoji duši kvůli někomu, komu ublížila a nechtěla, aby se po zbytek života trápil. Vzdala se nejen smrtelnosti, ale i všeho, co k tomu patří. Což je strašně, když i po tolika staletích má lidské touhy.
Pár měsíce
Anita & Micah (Inkubovy sny -Laurell K. Hamilton)
Proč: Asi by se hodilo dát sem Georginu a Setha, ale jak jsem psala výše, nesedí mi k sobě, takže přijatelnější je pro mě Anita a Micah, který mi je i celkem sympatický.





Kolik se toho povedlo přečíst Vám?
Četli jste nějakou vánoční knihu?

4 komentáře:

  1. Chtela jsem precist vic. Ale i tak jsem spokojena. Skoda jen, ze jsem nemela jeste cas se pustit do dalsiho re-readingu Harryho Pottera :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já už se musím do toho re-readingu Sukuby opravdu pustit, kdysi jsem skončila někde u pátého dílu, takže bych to ráda dočetla, ale už si to moc nepamatuju, tak budu muset začít zase od začátku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pátý aktuálně čtu a je skvělý, poslední určitě hodlám dočíst v lednu.

      Vymazat