Follow Me @Charmedka

15.11.16

Mé knižní série | Hunger Games

Krásný den, milí čtenáři :)
Již dlouho plánuji rubriku, která se bude věnovat knižním sériím, které vlastním. Myslím, že by to mohla být příjemná změna od všech těch recenzí. Přemýšlela jsem, jak článek pojmout a možností bylo hned několik. Buď jednoduše ukázat fotku s knihami a napsat k ní pár řádků, nebo to pojmout formou dotazníku a odpovědět na několik otázek, to kdysi vymyslela Roxanne.

Nakonec jsem se rozhodla pro dotazník, i když nevím, zda to bude finální verze. Je také možné, že k některým sériím toho nebudu mít tolik na srdci, tak se obejdou bez detailů. Co ale budou mít série společné, tak to, že je mám doma kompletní. Nebo alespoň kompletní v rámci českých možností :D

Hunger Games

  1. Aréna smrti
  2. Vražedná pomsta
  3. Síla vzdoru


 Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Přiznávám, že jsem první viděla film, který jsem si naprosto zamilovala a nebyla jsem schopná se od něj odtrhnout. Teprve poté jsem přišla na to, že má knižní předlohu. Bylo tedy jasné, že si musím sérií přečíst.

Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Samozřejmě všechny tři.

Co na tuhle sérii říkáš?
Mám podobné knihy hodně ráda a Hunger Games mají originální nápad, který mě pohltil. Bohužel kvalita ke konci hodně klesla a i když sérii miluji, poslední díl ráda nemám. Třetí díl mě vůbec nebavil, veškeré kouzlo zmizelo. Není to problém jen knihy, ale ani film nestojí za moc.

Který díl z celé série máš nejraději?
Rozhodně první, ale ani druhý není vůbec špatný a prvnímu dílu dobře konkuruje.

Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Katniss, pro mě jedna z nejlepších ženských hrdinek. I když mi v posledním dílu svým fňukáním pila krev, stále ji považuji za velmi statečnou a obětavou.

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Prezident Snow, to snad ani nepotřebuje blíže vysvětlovat.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Jelikož obálky máme stejně, tak není co řešit.

Která obálka se ti líbí nejvíc?
Těžko říct, mě přijdou všechny stejné, ale kdybych musela vybrat, tak asi vyberu první díl a to Arénu smrti. Černá působí na mě asi nejlépe.


Četly jste Hunger Games?
Co na tuhle sérii říkáte?

2 komentáře:

  1. Četla jsem to před posledním filmem, tedy poté, co jsem už 3 filmy viděla. Musím říct, že to není žánr pro mě ani knižně, ani filmově ;)

    OdpovědětVymazat