Follow Me @Charmedka

12.10.16

J. R. Ward - Pomstěný milenec

Spisovatel: J. R. Ward  
Originální název: Lover Avenged
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl: 7.
Počet stran: 728
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Další pokračování válek rodu upírů z Coldwellu a šestice jeho ochránců tvořících Bratrstvo černé dýky je opět plné dramatických příběhů, zápletek a osudů.

Jeho hlavní postavou je však temná postava - Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží.

Něco ke knize

Rehvenge, úspěšný a bohatý podnikatel, v jehož baru tráví bratrstvo spoustu času, dealer a hlavně napůl sympath, který se živí z pocitů ostatních upírů. Na první pohled sebejistý záporák, který se ale pro zachování svého tajemství jednou měsíčně prodává sadomasochistické princezně. Připadá si odporný, hlavně z toho důvodu, že ho to vlastně vzrušuje.

Při poslední návštěvě Haversovi kliniky se seznámí s krásnou a jemnou Ehlenou. Narozdíl od něj ale nežije v blahobytu, ale stará se o nemocného otce a počítá každý peníz. Proto nechápe, co by na ní muž jako Rehvenge mohl vidět.

Vlivem nedávných událostí se Rehvenge dostává do čela rady glymery, která se bojí o své bezpečí a ze všech událostí viní krále. Je načase krále zabít a kdo jiný, než Rehvenge by měl tento úkol splnit.

Moje hodnocení a dojmy

Jak jsem u šestého dílu psala, že se lehce liší od všech předchozích, tak teprve tenhle sedmý je hodně rozdílný. První změnou je to, že se od členů bratrstva přesuneme na druhou stranu. Rehvenge se společně s bratrstvem sice vzájemně respektuje, ale přesto je to spíše záporák.

Sedmý díl je zatím nejobsáhlejším příběhem série. J. R. Ward ale zkrátka umí psát, takže i takovouhle bichli přečtete během pár dní naprosto bez problému.

Kromě příběhu Rehvenga a Ehleny ale autorka nezapomněla ani na ostatní postavy. Dále se vyvíjí příběh Johna a Xhex, které nakoukneme lehce pod slupku a dozvíme se i její tajemství. Musím říct, že doufám, že této dvojici bude také věnována nějaká další kniha, jelikož mě hodně baví a vypadá to, že jejich příběh bude stát za to.

V této knize je těch příběhů a důležitých událostí strašně moc. Spousta prostoru je věnována Johnovi a bezduchým a celé bratrstvo řeší jeden problém za druhým. Seznámíme se s novou postavou, padlým andělem Lassitrem, který mi je zatím hodně sympatický. Ironický, tajemný a škodolibý. Jsem zvědavá, jak se jeho postava bude dále vyvíjet.

Vraťme se ale k úřední dvojici knihy. Rehvenge mi docela sedí. Sice se z něj nestala moje nejoblíbenější postava, ale problém jsem s ním neměla. Ovšem přijde mi jako rozdvojená osobnost. Úspěšný, bohatý, sebejistý a na druhé straně nejistý, slabý a depresivní. Ehlena je naopak rozumná, milá, obětavá a ochotná bojovat pro, co chce.

I když je kniha nabitá akcí, erotikou, postavami a je poznat, že skutečná válka s bezduchými je na spadnutí, nebylo to tentokrát ono. Četlo se to výborně, bavilo mě to, ale hodnotit to plným počtem hvězdiček by bylo nefér vůči předchozím dílům, které měly větší jiskru.

2 komentáře:

  1. Padlí anděl? Souvisí to nějak se sérií Padlí andělé co autorka napsala? Pořád totiž přemýšlím, jestli si jí pořídit, že by to bylo provázané? Myslela jsem, že se jedná o samostatnou sérii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to netusim, serii jsem necetla, ale nikde jsem nevidela, ze by to bylo propojene.

      Vymazat