Follow Me @Charmedka

27.07.16

Alexandra Adornetto - Zaslíbení

Spisovatel: Alexandra Adornetto
Originální název: Heaven
Série: Zář
Díl: 3.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Láska smrtelníka Xaviera a andělské Bethany je vystavena ještě větší zkoušce, protože oba mladí lidé se vzepřou zákonům nebes a vezmou se. Krutý trest na sebe nenechá dlouho čekat: přichází sedm zločinných andělů, kteří se snaží vztah Beth a Xaviera zničit, zahubit Gabriela a Ivy a nastolit v nebi vládu temnoty. Jediný způsob, jak jim můžou uniknout, je odchod mezi smrtelníky jejich věku. Bude Bethany nucena navždy opustit svou životní lásku?

Něco ke knize
Bethany je anděl, který byl seslán na Zem, aby ji zachránil. Tady se seznámila se smrtelníkem Xavierem a okamžitě se do sebe zamilovali. Jejich vztah i přes počáteční nevoli byl v mezích schválen. Jenže láska mezi Bethany a Xavierem je skutečná a proto se vzepřeli nebesům a vzali.

To ale netušili, jak velký boží hněv na sebe sešlou. Okamžitě na Zem sestupuje sedm zločinných andělů, kteří mají za úkol oba provinilce najít a Bethany vrátit zpátky do nebe a potrestat. Bethany díky své andělské podstatě působí jako magnet a tak je třeba ukrýt se někde mezi lidmi, kde nebude tak zářit.

Andělé tohoto řádu nejednají ale úplně podle pravidel a počet mrtvých narůstá. Je vůbec šance, aby Beth a Xavier zůstali spolu?

Moje hodnocení a dojmy
Od přečtení dvou předchozích dílů utekla docela dlouhá doba. Přiznávám, že jsem po posledním dílu ani tolik netoužila, tedy spíše nebyla moc zvědavá, jak celá série dopadne. První díl s názvem Zář se mi nelíbil, hodně jsem se nudila. Celý ten příběh mi absolutně nesedl, naštěstí druhý byl už o kapku lepší a prostředí pekla mě bavilo. Přesto mě vyloženě nenadchl pro poslední díl.

Celkově moc na ty andělské série nejsem, nebo jsem ještě nenašla takovou, která by mě naprosto pohltila. Zaslíbení jsem si ale sehnala a pustila se do něj s tím, že konečně sérii ukončím a vymažu tak se seznamu desítky rozečtených sérií.

Jaké překvapení mě čekalo, když hned po pár stránkách začala být kniha hodně zajímavá a hlavně akční. V předchozích dílech se autorka zaměřovala hlavně na popisy a nějaká akce byla v knihách naprosto minimálně, spíše až u konce. Zaslíbení je ale mnohem akčnější a každou chvíli se něco stane.

Nevadil mi ani vztah Bethany a Xaviera. Sice si neustále vyznávají lásku, ale v této knize to působilo mile a romanticky, vůbec ne otravně jako v prvním dílu. Zbytek postav dodával knize více na čtivosti, Gabriel s Ivy jsou moc sympatické postavy a o humor se zas postaral archanděl Rafael.

V knize se opravdu neustále něco děje, sedm zločinných andělů dává knize pořádnou dávku napětí a akce. Sice jsou to andělé, ale jednají dá se říct sami za sebe a nedělá jim problém zabíjet. Kvůli lásce Beth a Xaviera umřelo šíleně moc postav, kniha byla dost dojemná.

Moc se mi líbil konec, za ten dávám obrovské plus. Za mě naprosto dokonalé zakončení celé série. Pokud ani Vás první dva díly tolik nechytli, vytrvejte a přečtěte si závěr, stojí za to.

1 komentář:

  1. Ač tohle není můj šálek čaje, tak to vypadá, že to nejspíš bude ten typ knih, jejichž spisovatel se časem vyvíjí k lepšímu. Nechala bych autorce ještě nějakou dobu, aby se pořádně vypsala a pak to zkusila znova, třeba bude skvělá :)

    OdpovědětVymazat