Follow Me @Charmedka

09.06.16

Movie tip: X-Men: Apokalypsa


Anotace: Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem.

Velmi očekávaným filmem v tomto roce jsou určitě i noví X-Meni, na které jsme se neplánovaně vydali minulý týden. K těmhle nadaným mutantům si teprve snažím najít pořádnou cestu. Ani jsem neviděla všechny filmy, moje seznámení s nimi bylo až ve filmu První třída, která se mi sice líbila, ale následující Budoucí minulost mě dost nudila.

Trailer na Apokalypsu mě zaujal a vůbec jsem se návštěvě kina nebránila. Jenže předchozí díly nemám úplně v živé paměti, takže během sledování filmu jsem litovala, že jsem si je nezopakovala. Časově jsem byla naprosto mimo a vlastně i lehce dějově. Takže ihned po skončení jsem si musela udělat trochu jasno.

Ale ani to mi dojem z filmu nezkazilo. Jennifer Lawrence patří mezi moje top herečky, takže i kdyby samotný film nestál za nic, alespoň jí, coby Mystique, jsem si užila. Kdo tu ale upoutal moji pozornost, tak rozhodně Sophie Turner, kterou můžete znát ze Hry o trůny. V roli Sansy Stark ji nemůžu přijít na jméno, vadí mi, ale v X-Menech se mi opravdu hodně líbila. S obsazením jsem naprosto spokojená.

Co mě ale nebavilo, tak hlavní záporák. Přišel mi naprosto plochý, nezajímavý bez charakteru, a i když se snažil zničit svět, aby vybudoval svět nový a téměř se mu to povedlo, mě si rozhodně ničím nezískal. Pro mě snad nejslabší článek ve filmu.

Jinak jsou X-Meni akční, scéna v Polsku dojemná, skvěle vybrána hudba a film hodně táhne svým humorem a schopnostmi Quicksilver, který měl vůbec tu nejlepší scénu v celém filmu. Mě to bavilo, sice bych klidně film o pár minut zkrátila, protože mě přišel zbytečně natahovaný, ale jinak fajn, vůbec to nebylo zlé, právě naopak.
Hodnotím 4*


Máte rádi X-Meny?

Jak se Vám líbil tento díl?

2 komentáře:

  1. Xmeny mam moc rada. Desne dlouho to unikalo moji pozornosti, videla jsem to az loni nebo predloni a desne me to chytlo a videla jsem to uz nekolikrat dokola :D takze je jasne, ze v kine jsem nemohla chybet :)

    OdpovědětVymazat
  2. X-meny mam rada, ale ne tak jako marvelovske universum :-)

    OdpovědětVymazat