Follow Me @Charmedka

06.05.16

Knižní hitparáda - Duben 2016

Hezký den,
máme tu konec pracovního týden, co plánujete na víkend? Večer se chystám do kina na nového Kapitána Americu, takže určitě příští týden můžete očekávat další movie tip. Nechystáte se také na něj?

Duben jsem očekávala hodně bídný, až do desátého jsem měla dovču a na knížku opět ani nesáhla. Ihned po dovolené jsem se ale do čtení vrhla a do konce měsíce se dostala opět na krásné číslo sedm jako předchozí dva měsíce. Až na jednu výjimku se mi knihy četly dobře, takže to hezky odsejpalo. V recenzích jsem ale šíleně pozadu, nemám zrecenzované ani všechy knihy z minulého měsíce. Určitě ale budou, trpělivost :)



 
Nejlepší kniha  
Červený vrch (Jamie McGuire) 
Proč: První kategorie a hned pořádný oříšek, až na dvě bych sem zařadila všechny. Tohle bylo hodně těžké vybrat, ale jelikož jsem hodně na zombie, tak Červený vrch vítězí. Četla se skvěle, sice bych ocenila více zombie a méně mezilidských vztahů, ale jinak super.
Nejhorší kniha
Unesena stínem (Karen Chance)
Proč: Na téhle knize jsem byla zaseklá už od března. Nejsem schopná si tuhle sérii oblíbit, nebavil mě ani první díl a druhý to nijak nenapravil. Doma mám ještě další dvě pokračování, ale budu se muset hodně přemlouvat, abych je vůbec otevřela.
Největší překvapení
Bude to dobrý rok (Lucy Diamond)
Proč: Od Lucy Diamond jsem již četla knihu Já a pan Jones a moc se mi nelíbila, takže ani od její novinky jsem nic moc neočekávala. Kniha ale překvapila, byla dobrá. Hlavní hrdinky sympatické, děj sice jednoduchý, ale velmi čtivý.
Největší zklamání
Žhářka (Stephen King)
Proč: Zbožňuji Kinga, ale Žhířka za mě patří mezi průměrné knihy. Očekávala jsem mnohem, mnohem více a to se mi nedostalo. Čekala jsem, že v knize bude spousta ohně a nekontrolovatelná hlavní hrdinka a pořádně dusno bylo jen dvakrát za celý příběh. Bohužel, King to umí lépe.

Nejvtipnější kniha
Bude to dobrý rok (Lucy Diamond)
Proč: Jak byly hlavní hrdinky sympatické, tak byly i vtipné. Párkrát jsem se opravdu zasmála. Pokud hledáte příjemnou, humornou oddechovku, tahle by mohla být ta pravá.
Nejnudnější kniha
Unesena stínem (Karen Chance)
Proč: Já jsem v celém tomhle příběhu naprosto ztracená, tím pádem mě kniha nebaví, osudy hlavních postav mi jsou jedno, pokud si je vůbec zapamatuji a celkově je to celé tak překombinované, že je to vlastně celé jedna velká blbost. Líbil se mi až konec, tam se začalo konečně dít něco, co mě upoutalo.
Nejnapínavější kniha
Let 305 (A. G. Riddle)
Proč: Bohatě by mi stačilo číst celých tři sta stran jen o tom, jak se lidé snaží zachránit ze zříceného letadla a kniha by vůbec nemusela obsahovat další sci-fi prvky. Bylo to super, od první stránky mě kniha chytla a vůbec se mi ji nechtělo odkládat.
Nejromantičtější kniha
Bude to dobrý rok (Lucy Diamond)
Proč: Kniha není vyloženě romantická a místo bych sem mohla dát i pár dalších, ale líbilo se mi sledovat vývoj všech vztahů a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. 



Nejočekávanější kniha
Neslyšno (Richelle Mead)
Proč: Myslím, že na tuhle knihu čekala většina z Vás. Richelle Mead mám strašně ráda a Neslyšna jsem se nemohla dočkat. Hned, jak mi přišla jsem se na ní nadšeně vrhla a vůbec mě nezklamala.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Svět nočních lovců (Jeaniene Frost)
Proč: Od této autorky jsem již četla Noční lovce a tahle série s nimi souvisí. Jedná se vlastně o příběh po čtvrté knize Nočních lovců, akorát hlavní postavou zde je Denise, kamarádka Cat. Bylo to naprosto skvělé, už čtu druhý díl, tak to vypovídá o všem.
Nejlepší obálka
Let 305 (A. G. Riddle)
Proč: Také těžká kategorie, mám tu spoustu krásných obálek. Ale jelikož mě kniha upoutala právě svou obálkou, tak si zaslouží tohle vítězství. I když První rudá kapka ji šlape na paty.
Nejhorší obálka
Bude to dobrý rok (Lucy Diamond)
Proč: Obálka se mi líbí, ale ostatní mi přijdou propracovanější.



Hrdina měsíce
Charlie (Žhářka - Stephen King)
Proč: Ač mě kniha zklamala, tak osmiletá holčička, která ovládá pyrokinezi si zaslouží obdiv. Na svůj věk byla Charlie hodně vyspělá a rozumná, sice mi to malinko vadilo, ale zřejmě za to mohlo to, že žije na útěku s velkým darem.
Pár měsíce
Denise & Spade (První rudá kapka)
Proč: Tihle dva mě hodně bavili, člověk a upír, oba s nějakou minulostí. Denise je skvělá hrdinka a Spadea jsem si zde také hodně oblíbila.







Kolik se toho podařilo přečíst Vám?
Znáte některou knihu?

3 komentáře:

  1. Páni, přečetla jsi toho vážně hodně:) Já se stále držím na třech knihách za měsíc, bohužel s učením to lépe skloubit nejde.

    Ani jednu knihu jsem z těch tvých nečetla, ale doufám, že se dostanu co nejdříve k Neslyšno od R.M. :3 a Červený vrch mám doma, na ten se taky moc těším, ale bohužel tolik knih co chci přečíst... těch je vážně hodně :/ ale o prázdninách na to bude časuu:))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné shrnutí! :)
    Po knihách Neslyšno a Let 305 pokukuji! :)
    Červený vrch jsem četla a byla jsem z něj nadšená stejně jako ty :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Neslyšno a Let se třesu, ale páni, knih je tolik a já nestíhám :(

    OdpovědětVymazat