Follow Me @Charmedka

16.05.16

Kiersten White - Jednou provždy

Spisovatel: Kiersten White 
Originální název: Endlessly 
Série: Paranormálové
Díl: 3.
Počet stran: 400
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2012 
Nakladatelství: Fortuna Libri
Vazba knihy: Vázaná


Poslední kniha z trilogie Paranormálové nás opět zavede do kouzelného a nebezpečného světa Evie Greenové. Z počátku vše vypadá idylicky, hlavně její vztah s Leasem. To by jí ale nesměla ničit život MAZP… Od chvíle, kdy se jí objeví pracovníci MAZP u dveří, vše se obrátí k horšímu. Eviina kamarádka Raquel je ve velkém nebezpečí. Celý paranormální svět na dívku tlačí, aby se rozhodla, zda pomůže Světlé královně a všem paranormálům, kteří chtějí, vrátit se do jejich světa. Toto rozhodnutí není jen tak, možná by se nikdy nedokázala rozhodnout, kdyby se neobjevil Reth


Něco ke knize
Evie prostě nikdy nebude mít normální život středoškolačky. MAZP má nové vedení, které po Evie žádá, aby se vrátila na své místo v plné parádě. Domluva, kterou měla s Raquel už neplatí, MAZP má mnohem větší požadavky. Evie odmítá spolupracovat s kýmkoliv jiným než s Raquel.

To ale není jediný problém, který Evie trápí. Evie jakožto prázdná je jediná, která může otevřít bránu a pomoci se vrátit paranormálům zpět do jejich světa. Temná královna má s Evie ovšem svoje plány a tak když si pro ni přijde, Lease se obětuje, změní svoje mimikry a nechá se odvést místo ní. Evie je nucená spolupracovat s Jackem a úhlavním nepřítelem Rethem a dostat Lease zpátky.


Moje hodnocení a dojmy
Závěrečný díl trilogie Paranormálové se nijak zvlášť neliší od předchozích dílů. Druhý díl se mi ovšem tolik nelíbil a strašně jsem doufala, že ten třetí, poslední, to napraví a já budu moci sérii označit za velmi povedenou a čtivou.

A stalo se, poslední dl je úrovni prvního, možná dokonce ještě o chlup lepší. Evie je stále stejná, statečná puberťačka, která se potýká s hromadou paranormálních problémů, ale přesto neztrácí smysl pro humor a chrlí jednu sarkastickou hlášku za druhou.

V knize je ale více nových postav. Tou první je rozhodně nová supervizorka MAZP, která po Evie požaduje, aby se vrátila to agentury na plný úvazek. Nesympatická ženská už od prvního řádku. Paranormálové po Evie chtějí, aby jim otevřela bránu do jejich světa, všichni se shromažďují na jednom místě, takže kromě několika známých se seznámíme i s pár novými paranormály, kteří rozhodně stojí za to.

Kniha je od začátku nabitá akcí, oproti předchozí knize, která naprosto postrádala děj, je tohle zase plné akce, napětí a nečekaných zvratů.

Jednou provždy se vážně povedla, bavila mě od začátku do konce. Navíc byla i dojemná a zkrátka měla vše, co má podobná kniha mít. Až je mi líto, že série končí. Určitě ji můžu doporučit. Není to nic náročného, ale myslím, že to zaujme, pobaví a o to jde. Budu doufat, že autorce vyjdou i další knihy, ráda si je přečtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat