Follow Me @Charmedka

04.04.16

Knižní hitparáda - Březen 2016

Hezký den,
je to fakt hrozné, jak ten čas letí. I když na druhou stranu teď mi to ani nevadí, jelikož to znamená, že zima konečně mizí a přichází jaro. O víkendu bylo nádherně a já strašně doufám, že to už vydrží a za týden nebude sněžit. Také jste se nemohli dočkat jara?

Od začátku roku se mi poměrně daří, co se týče počtu přečtených knih. Za březen jsem jich zvládla krásných sedm, což je stejný počet jako v únoru. Za mě super číslo, i když je pravda, že mohlo být vyšší. Na současné knize jsem už pěknou dobu zaseklá, navíc mám teď už druhý týden dovču a to je vždy znát, nečtu. Doufám, že díky tomu nebude duben slabší, ale věřím, že to doženu, protože na mě čeká spousta knih, kterých se nemůžu dočkat.



 
Nejlepší kniha  
Kaleidoskop srdcí (Claire Contreras) 
Proč: V této kategorii mám naprosto jasného vítěze. Kaleidoskop  srdcí je nádherná, romantická knížka, kterou jsem si zamilovala už od první stránky. Tahle milou knihu jsem dlouho nečetla a rozhodně jí řadím mezi ty nejlepší, co jsem kdy četla, nádhera.
Nejhorší kniha
Jak být dospělá (Emma McLaughlin)
Proč: Od této autorky jsem kdysi už jednu knihu četla a moc se mi líbila. Naopak tahle mě vůbec nebavila. Postavy nijaké, děj mě nechytl. Jako oddechové čtení k vodě, proč ne, ale mě to nebavilo.
Největší překvapení
Králové bourbonu (J. R. Ward)
Proč: O tom, že J. R. Ward umí psát vůbec nepochybuji. Avšak anotace knihy mě úplně nechytla, vybralka jsem ji ale kvůli autorce a dobře jsem udělala. Kniha se četla moc dobře, postavy byly skvěle propracované a sympatické a i když mi bourbon nic neřiká, kniha byla skvělá.
Největší zklamání
Matkou ze dne na den (Rowan Coleman)
Proč: Od této knihy jsem čekala poměrně dost a to díky velmi povedené předchozí knize autorky. Tahle kniha ale moje očekávání nesplnila, sice byla čtivá, hlavní postavy fajn a sem tam i nějaký ten humor, rozhodně ale nedosahuje kvalit jako kniha Není co ztratit.

Nejvtipnější kniha
Jednou provždy (Kiersten White)
Proč: Po druhém dílu, který mě zklamal, přišel díl, který opět stojí za to. Třetí a zároveň závěrečný díl Paranormálů je opět nabitý akcí, napětím a Evie střílí jednu hlášku za druhou.
Nejnudnější kniha
Jak být dospělá (Emma McLaughlin)
Proč: Až do konce knihy jsem si nebyla schopná zapamatovat postavy, což je smutný a celkový děj byl naprosto o ničem. V podstatě jsem jen počítala stránky do konce. Kniha ve mě naprosto nic nezanechala.
Nejnapínavější kniha
Jednou provždy (Kiersten White)
Proč: Opravdu povedený díl. Děj byl napínavý, plný nečekaných zvratů, super.
Nejromantičtější kniha
Grey (E. L. James)
Proč: Sérii Padesát odstínů šedi mám ráda. Za mě povedené romantické knihy, které mě bavily. Na příběh z pohledu Christiana jsem byla dost zvědavá a velmi mě překvapilo, že jeho pohled nebyl drsnější a temnější, ale naopak kniha byla mnohem více romantická než základní série. 



Nejočekávanější kniha
Grey (E. L. James)
Proč: Přiznávám, na Greye jsem čekala pěknou dobu a nemohla se dočkat, až kniha konečně vyjde. Jen co vyšla, už byla doma.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Králové bourbonu (J. R. Ward)
Srdce (Claire Contreras)
Proč: V březnu jsem objevila dvě nové série a to Krále bourbonu, u kterých se nemůžu dočkat pokračování, jelikož první skončil v tom nejlepším. Naopak u Srdcí mě překvapilo, že se jedná o sérii, jelikož by kniha mohla být klidně samostatná, ale tak na pokračování jsem zvědavá.
Nejlepší obálka
Kaleidoskop srdcí (Claire Contreras)
Proč: Jednoznačný vítěz, jak je krásný celý příběh, tak ani obálka nezůstává pozadu.
Nejhorší obálka
Jak být dospělá (Emma McLaughlin)
Proč: V poslední době nemám moc knih s oošklivými obálkami a těžko se mi vybírá. Tentokrát nejhorší kniha a zároveň i nejhorší obálka, i když vyloženě ošklivá mi nepřijde, ale oproti ostatním...



Hrdina měsíce
Christine (Jak najít lásku - Cecelia Ahern)
Proč: Praštěná knížka a praštěná hlavní hrdinka, ovšem s velkým srdcem a touhou pomáhat. Christine přesvědčí sebevraha, aby neskákal a má dva týdny na to, aby mu ukázala, že život stojí za to žít. Vymýšlí programy na celé dny, nastěhuje si ho i domu a je odhodlaná tuhle sázku vyhrát.
Pár měsíce
Lizzie & Lane (Králové bourbonu)
Proč: Tohle bylo jak telenovela. Lane, dědic obrovského impéria a chudá květinářka, která pracuje v domě. A samozřejmě hromada problémů, která jim lásku nepřeje. Od začátku jsem je ale měla ráda a strašně jim fandila.





Jaká kniha se Vám v březnu líbila nejvíce?
Kolik jste toho přečetli?

3 komentáře:

  1. Krásný přehled a výborná bilance :) Je mi líto, že na novou knihu od Rowan Coleman slýchám spoustu podobných hodnocení - zklamání. Jinak u mě v únoru jasně zvítězila Poslední aristokratka - moc povedené čtení, doporučuji, pokud jsi ještě nečetla :) měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně jsi mě nalákala na Kaleidoskop srdcí a Králové bourbonu :D Jak najít lásku mám také doma a chystám se do ní v nejbližších dnech. Paranormály mám také doma a série na mě působí velmi kladně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak najít lásku i Kaleidoskop srdcí mám na wishlistu, tak snad se ke mně brzo dostanou :)
    Pěkné shrnutí :)

    OdpovědětVymazat