Follow Me @Charmedka

02.03.16

Knižní hitparáda - Únor 2016

Hezký den,je to fakt hrozné, jak ten čas letí. I když na druhou stranu teď mi to aninevadí, jelikož to znamená, že zima konečně mizí a přichází jaro. O víkendu bylo nádherně a já strašně doufám, že to už vydrží a za týden nebude sněžit. Také jste se nemohli dočkat jara?

Od začátku roku se mi poměrně daří, co se týče počtu přečtených knih. Za březen jsem jich zvládla krásných sedm, což je stejný počet jako v únoru. Za mě super číslo, i když je pravda, že mohlo být vyšší. Na současné knize jsem už pěknou dobu zaseklá, navíc mám teď už druhý týden dovču a to je vždy znát, nečtu. Doufám, že díky tomu nebude duben slabší, ale věřím, že to doženu, protože na mě čeká spousta knih, kterých se nemůžu dočkat.



 
Nejlepší kniha  
Sedmilhářky (Liane Moriarty) 
Proč: Moje první kniha této autorky a jsem nesmírně spokojená. Příběh tří matek, které se naprosto liší, ale přesto se kamarádí a skrývají tajemství. Bylo to velmi čtivé, napínavé a vtipné. Určitě si ráda přečtu i další knihy Liane Moriarty.
Nejhorší kniha
Interview s upírem (Anne Rice)
Proč: Tady mám jednoznačného vítěze, tohle bylo špatné. Kniha má bohatý jazyk, ale hrozně špatně se čte, je to nudné a neustálé myšlenky o smyslu bytí hlavní postavy byly tak zdlouhavé, že jsem pomalu rostla.
Největší překvapení
Pinocchiova dobrodružství (Carlo Collodi)
Proč: Tohle není překvapení ani tak ve smyslu, že jsem moc nečekala a ono to nakonec bylo super. Pinocchio je dětská kniha a dost mě překvapilo, jak byla brutální. Rozhodně bych příběh malým dětem nečetla.
Největší zklamání
Nejtemnější část lesa (Holly Black)
Proč: Na knihu jsem se hodně těšila, i když jsem očekávala spíše jen pohádku. Hezká obálka, zajímavá anotace, to ale tak vše. Kniha se šíleně špatně četla, vyskytovala se v ní spousta chyb a celkové pojetí nebylo zrovna ideální. Hodně jsem se nutila, abych ve čtení pokračovala, nechytlo mě to, což je škoda.

Nejvtipnější kniha
Zlodějka duší (Kiersten White)
Proč: Celou tuhle sérii jsem kupovala v LK a moc nečekala. Bylo to ale dobré, dost dobré. Sympatická hlavní postava, která srší humorem a neskutečnou ironií a celkový příběh byl zajímavý a velmi čtivý, super.
Nejnudnější kniha
Interview s upírem (Anne Rice)
Proč: První půlka mě celkem bavila, i když děj byl o ničem, tajemná atmosféra tomu alespoň něco dala. V druhé půlce už jsem pomalu ani nevnímala a četla jen kvůli jedné postavě, která jediná mě zajímala.
Nejnapínavější kniha
Sedmilhářky (Liane Moriarty)
Proč: Od první stránky jsem byla napnutá, kdo je obětí a kdo vrahem..
Nejromantičtější kniha
Nikdo není bez viny (Kiersten White)
Proč: Vyloženě romantickou knihu tu nemám, ale druhý díl Paranormálů odpovídá snad nejlépe..



Nejočekávanější kniha
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Ransom Riggs)
Proč: Na Sirotčinec jsem se těšila už od doby, kdy vyšel. Dostala jsem se k němu trochu se zpožděním, ale nevadí. Příběh byl jiný, než jsem čekala. Rozhodně to nebylo špatné, ale zkrátka jiné. A hrozně se těším na filmové zpracování, kterého se ujal Tim Burton.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Paranormálové ((Kiersten White)
Upíří kroniky (Anne Rice)
Sirotčinec slečny Peregrinové (Random Riggs)
Proč: Tak série tu mám rovnou tři. Paranormálové jsou opravdu fajn a těším se, až najdu čas na třetí díl. Upíří kroniky snad lituji, že jsem začala, protože do pokračování se mi vůbec nechce, navíc série u nás není ani pořádně vydávána.
Nejlepší obálka
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Ransom Riggs)
Proč: Celý příběh je doplněn podobnými fotografiemi, které působí tajemně a ději dodávají atmosféru.
Nejhorší obálka
Zlodějka duší (Kiersten White)
Proč: Tahle obálka tu není úplně právem, není ošklivá, ale to ani žádná z ostatních.



Hrdina měsíce
Madeline & Jane & Celeste (Sedmilhářky - Liane Moriarty)
Proč: Mohla bych sem dát Evie, hrdinku série Paranormálové, ale tentokrát zvolím úplně jiné hrdinky a to skutečné ženy, které řeší běžné rodinné problémy a mají svá tajemství.
Pár měsíce
Evie & Lease (Kiersten White)
Proč: Opět jediná možnost, která tak trochu seděla, i když zrovna v tomhle dílu se k sobě nechovali dvakrát nejlépe.







Kolik jste toho zvládly přečíst vy?
Znáte některou knihu?

4 komentáře:

  1. Pekné zhrnutie, mrzí ma, že kniha Nejtemnejší část lesa nestála za to, tiež si ju chcem prečítať, ale teraz to asi trošku prehodnotím :D Sirotinec sa mi páčil, rada by som sa dostala k ďalším dielom :D Ostatné knihy som nečítala, vyzerajú pomerne zaujímavo a pútavo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Sedmilhářky se chystám už tak dlouho a Ty jsi mi znovu připomněla, že asi vážně budou stát za to, abych si na ně našla čas co nejdříve. Jinak krásná bilance sedmi knih, já v únoru zvládla jen čtyři, takže na březen se hodlám pořádně hecnout. :)
    Pěkný den,
    K

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto knih jsem četla akorát Sedmilhářky, což byla naprosto skvělá kniha. Ještě bych si chtěla přečíst Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  4. Paranormálové mám doma taky a neustále je odsouvám ale to neznamená, že bych se na ně netěšila :D
    Sedmilhářky mám na svém seznamu pro tento rok :-)
    Kéž by měl den více hodin, které bychom mohlivěnovat knihám :D mám pocit, že ty, co mám doma nikdy nepřečtu.. Pořád se mi jenom hromadí nové a nové knihy :(

    OdpovědětVymazat