Follow Me @Charmedka

09.03.16

Jill Myles - Sukuby to rády horké

Spisovatel: Jill Myles
Originální název: Succubi Like It Hot
Série: Deníky Sukuby
Díl: 2.
Počet stran: 288
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Nikde není psáno, že být sukubou je snadné. Jackie Brightonová se teprve učí sukubou být. Má dva úžasné milence - padlého anděla přes den a upíra na noc - ti oba se zdárně starají o uspokojování jejího nenasytného chtíče. Nic by na uspořádání svého života sukuby neměnila až do chvíle, kdy nechtěně svým dotykem zbaví vědomí poslíčka s pizzou. Pro takovou událost existuje jediné vysvětlení - Jackie je prokletá. A co hůř - nezbaví-li se včas svého prokletí, bude nucena souložit stále častěji a častěji, dokud vysílená z milostných hrátek nezemře vyčerpáním. Sejmout kletbu jí možná může pomoci nejstarší sukuba ve Státech, proto se Jackie a její věrná přítelkyně Remy vydávají pro radu do New Orleans. Je to závod s čaem ve světě plném nástrah a démonů... Dokáže bystrá zrzka v minisukni přelstít síly zla?

Něco ke knize
Pro Jackie je nový život sukuby stále složitý, ale snaží se. Být sukubou má výhody, ale i nevýhody a právě mezi tu horší stránku patří i to, že musí každé dva dny uspokojovat svůj sexuální chtíč. On to ovšem není až takový problém. Ve dne jí pomáhá padlý anděl Noe a v noci zase sexy upír Zane. Ani jednomu se ale přítomnost toho druhého příliš nezamlouvá a Noe s tím má hodně velký problém, jenže Jackie si prostě nedokáže vybrat.

Svrbění, jak se nazývá sexuální potřeba se ale najednou začne u Jackie nějak zvyšovat a její touha je stále větší. Když při doteku zbaví poslíčka s pizzou vědomí, něco je už určitě špatně. Nedaří se jí ho probudit a když mu vleze do hlavy, jeho duše tam není. Má to jen jediné vysvětlení, je prokletá.

Pomoci s kletbou by ji mohla nejstarší sukuba ve Státech a tak se s Remy vydává na cestu, od které očekává, že ji prokletí zbaví. Jinak lidé při doteku budou upadat do bezvědomí a její sexuální chtíč bude narůstat tak, že ani nestálá soulož nepomůže a ona vyhladoví a zemře. Otázka také je, kdo ji vlastně proklel?


Moje hodnocení a dojmy
Po prvním dílu, který mě opravdu mile překvapil, jsem se na druhý vrhla s nadšením a velkým očekáváním. Jackie je sympatická postava, sice občas může působit pitomě, ale ona vlastně za to nemůže. Nový život je pro ní opravdu nový a stále hodně neznámý. Spoustu věcí neví a teprve se je učí, proto se jí dají leckteré chyby odpustit.

Naopak Remy ač je sympatická, tak je také tak sobecká. Při cestě na záchranu Jackie má v plánu udělat menší zastávku a propagovat svůj nový pornofilm. Od minulého dílu ovšem svoje tělo sdílí s ještě jednou duší a ta se v poslední době hlásí více o slovo, až nakonec se ujme vlády. Jackie proto zachraňuje nejen sebe, ale i svou kamarádku.

Kniha ovšem nepostrádá spoustu humoru, který knize dává opravdu hodně. I děj mi přišel zajímavější než v prvním dílu. Kniha mě opravdu bavila, byla velmi čtivá, vtipná a postavy sympatické. Sice mi ve fantasy knihách už milostný trojúhelník přijde klišé a docela mi i vadí, zde jsem s ním neměla nejmenší problém. Právě naopak, líbí se mi. A také se mi líbí, že ač Jackie sex potřebuje, nehodlá do postele skočit nikomu jinému, než svým dvěma milencům.

S čím mám ovšem problém, tak se samotným nakladatelstvím. Už Levných knih jsem zvyklá, že tyto knihy obsahují hodně překlepů a kdejakých chyb, ale tady je toho tolik, že jsem byla až naštvaná. Ty překlepy odpustím, ale změnit jméno jedné z hlavní postav? V prvním dílu se padlý anděl jmenuje Noe, zde ho přejmenovali na Noaha. To jako vážně?! Andělé bývali dealeři, najednou z nich máme kupčíky a ze svatozáře aureolu. To je takový problém tohle ohlídat? Překlad se hodně silně nepovedl a někdo pěkně odflákl svoji práci.

Jinak je ale kniha super, jsem moc spokojená. Pokud nad sérií váháte, tak za těch pár korun je naprosto bombová. Pokud ovšem nejste puritáni a nevadí Vám peprnější slovník a sexuální scény.

1 komentář:

  1. Moc pěkná recenze :) Tahle knížka už mi leží doma docela dlouho, ale ještě jsem se k ní nedostala :) Měla bych to napravit :)

    OdpovědětVymazat