Follow Me @Charmedka

14.02.16

Movie tip: Deadpool


Anotace: Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem". I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool.

V pátek jsme zavítali s Honzou opět do kina, další marvelovka, tak to jsme si nemohli nechat ujít. Upřímně se mi trailer vůbec nelíbil. Do kina jsem tedy šla spíše s obavou, že film nebude za moc stát. Na to skvělé hodnocení na CSFD jsem vůbec nekoukala.

Hned po první minutě mi bylo jasné, že to bude něco jiného, než například Avengers. Během dalších pár minut jsem naprosto pochopila věkové omezení od patnácti let. Mladší dítě bych na to rozhodně nebrala.

Hlavní roli ztvárnil Ryan Reynolds, kterého mám opravdu ráda. Sice si jeho hezké verze ve filmu příliš neužijete, ale i tak to stojí za to. Mimochodem, Deadpool je jeho již pátá komiksová role. Já tedy mám za to, že herec by měl mít vždy jednu svoji postavu, ale budiž no, začínám si zvykat. Holt Ryan je pro mě Green Lantern i Deadpool.

Deadpool rozhodně není klasický komiksový hrdina, pokud vůbec je hrdina, navíc ten pitomě vypadající kostým působí spíše jako parodie na hrdinu.

Od začátku je film brutální, neskutečně vulgární a plný sexu. Je to něco, co mě právě odradilo v traileru. Tuhle kombinaci nemusím, v Deadpoolovi to ale funguje na jedničku. Jak mi Ant-Man přišel vtipný, vlastně vůbec nejvtipnější marvelovka, tak Deadpoolovi nesahá ani po kotníky. Já se bavila od začátku do konce, to byla jedna hláška za druhou.

Není to nijak akční film, snad až na dvě scény, ale přesto mě to vůbec nenudilo. Ty dvě hodiny utekly jako voda, nenudila jsem se jedinou minutu a klidně bych ještě chvilku poseděla. Když už se nějaká ta akčnější scéna objeví, tak je to poměrně násilné. Celý film je neskutečně sprostý a vulgární, je tam spousta sexuálních narážek, ale díky výborné ironii a humoru to tvoří skvělý celek.

Ve filmech nemusím, když hlavní postava mluví k divákovi a ruší děj. Deadpool je jediný komiksový hrdina, který si uvědomuje, že je ve filmu a k divákovi promlouvá, tady mi to ale absolutně nevadilo, naopak to bylo zábavné. Je ironií, že Deadpool kombinuje vše, co v kombinaci nemám ráda a ono se mi to přesto líbilo. Ocenila jsem odkazy na další Marvel filmy, kterými Deadpool zrovna nešetří.

Do kina jsem šla s obavou a odcházela jsem nadšená. Bylo to zábavné, neskutečně vtipné a pochybuji, že by tomu mohla konkurovat nějaká komedie. Je teprve únor a už teď si troufám říct, že tohle bude nejvtipnější film roku. Romantická stránka filmu byla jen příjemným bonusem navíc. To vysoké hodnocení na CSFD si právem zaslouží.
Hodnotím 5*


Jak se Vám Deadpool líbí?
Chystáte se na něj?

3 komentáře:

  1. Na film se chystám a jsem na něj moc natěšená :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :) Na Deadpoolovi jsem byla včera :) Ještě nevím, co si o filmu myslet :) Sice jsem se bavila od začátku až do konce, ale za jiných okolností taky nemám ráda vulgární a podobné narážky ve filmech...Ale tady to fungovalo :) Jisté je to- že tenhle film je hodně ujetý :) Ale takovým dobrým způsobem :D

    OdpovědětVymazat
  3. To já šla do kina naopak se strašně velkýma očekáváníma, ale i tak jsem nebyla zklamaná. Bomba. Předtím se mi taky nejvíc líbil Ant-Man, ale Deadpool ho naprosto předčil. To byla jízda od začátku až do konce.

    OdpovědětVymazat