Follow Me @Charmedka

10.12.15

Jeaniene Frost - Nenávist až za hrob

Spisovatel: Jeaniene Frost
Originální název: At Grave`s End
Série: Noční lovci
Díl: 3.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Cat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.
K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato na první pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.

Něco ke knize
Cat s Bonesem stále pracují pro Dona v zvláštním oddělení Národní gardy. Práce Cat se bohužel komplikuje, ve světě upírů je Cat neboli Zrzavá smrtka známá a tak je téměř nemožné zůstat při lovu inkognito. I když Cat s Bonesem mají spoustu práce, plánují lidskou svatbu a právě kvůli svatbě se Cat sejde se svojí matkou Justýnou, která stále nezměnila názor na upíry.

V domě matky ji ovšem čeká překvapení. Ani po prvním neúspěchu se její otec Max nevzdal a Cat vlákal do pasti. Vypadá to ale, že pracuje pro někoho mnohem mocnějšího a Cat je tedy opět v ohrožení života.

Ani Bones nezůstává v nečekaných situacích pozadu. Bones je svým vlastním pánem, když mu ale upíří Velmistr Mencheres nabídne spojení klanů, je to nabídka, která se neodmítá. Bones je sice velmi silný a mocný, spojení klanů s sebou nese ještě větší moc a a tím pádem lepší šance udržet Cat naživu. Ovšem spojení nemá jen pozitiva, vše má svou cenu a ta někdy může být smrtelně nebezpečná.


Moje hodnocení a dojmy
Může obsahovat spoilery!
Ve třetím dílu s názvem Nenávist až za hrob se od začátku vrháme z jedné akce do druhé. Autorka Vás téměř nenechá vydechnout. Tenhle díl má v sobě snad všechno, co od knihy můžete očekávat.

Kniha je napínavá, Cat a ostatní jdou z jedné bitvy do druhé, přesto ale zvládají řešit i svoje osobní životy. Jak mi Cat v prvním díle nesedla, díl od dílu je mi sympatičtější a je na ní znát pokrok, s každým dalším dílem dospívá.

Hodně prostoru zde dostávají i vedlejší postavy, což oceňuji a myslím, že to byl správný krok. Bavilo mě to. Hodně času budeme trávit s Tatem, u kterého mě jeho vývoj hodně překvapil a vlastně možná i malinko zklamal. Tate byl někdo, kdo si stál tvrdě za svým názorem a ten si najednou s jeho chováním protiřečí.

Kniha je plná humoru a sarkastických poznámek a to hlavně díky Justýně. Svůj negativní postoj vůči upírům si stále drží a její popichování s Bonesem dokonale knihu oživovalo. Tihle dva byli prostě dokonalí. Co se týče vtipu, ten do knihy vnese i nová postava Vlada, což není nikdo jiný, než samotný Dracula.

V knize je tedy spousta odkazů na Brama Stokera a jeho Draculu a vlastně ne jen na něj. V knihách najdete hodně poznámky pod čarou, jelikož autorka hodně odkazuje na různé osobnosti, události a další a já jsem ráda, že ty hvězdičky na konci stránek jsou, jelikož ne všechno je vyloženě známé. Postava Vlada byl podle mě také krok dobrým směrem, jelikož Draculu zná snad každý a zakomponovat někoho takového do knihy je určitě zajímavé a čtivé. Zvlášť když si autorka upravuje podle sebe detaily.

Kromě akce, bitev a humoru je kniha také plná erotiky, stejně jako předchozí díly. Mě bohužel v téhle sérii ta erotika ruší, nelíbí mi jako v jiných. Za mě je to prostě jen vulgární a sérii to u mě snižuje. Erotické scény beru, ale ta mluva, prostě tady mi to nesedí.

Hodně se v knize dozvídáme více o upíří politice. Zjistíme, jak přesně fungují klany, co se stane během spojení, jaká jsou pravidla. Občas to bylo malinko matoucí a překombinované, ale jistě zajímavé a důležité pro děj. Co mě ale překvapilo, tak že na přání se lidé mohou beztrestně měnit v upíry. S tímto přístupem brzy zemi ovládne upíří rasa.

Třetí díl se mi líbil asi zatím nejvíce. Plno akce, soubojů, nových postav, hromada humoru. Už jsem ale zjistila, co mi na sérii vadí snad nejvíce. I když mi jsou postavy sympatické, nemám k nim žádný bližší vztah a jejich osud je mi vlastně jedno. Tenhle díl byl hodně emotivní a věřím, že i spousta čtenářek uronila slzu, se mnou to ale nehnulo.

1 komentář:

  1. Výborná recenze, vypadá to vážně dobře :) Zatím jsem četla jen první dva díly série, tak děkuji že jsi mi ji připomněla :)

    OdpovědětVymazat