Follow Me @Charmedka

01.06.15

Knižní hitparáda - Duben a květen 2015

Milé čtenářky, případně čtenáři,
přeji Vám hezký začátek nového měsíce. Také Vám to tak letí? Pro hodně z Vás byly minulé měsíce plné stresu z nadcházejících maturit, koho se týkaly? :) Naštěstí tohle mám již pár let za sebou a jsem strašně ráda, že se mě to již netýká.

Minulý měsíc jsem knižní hitparádu nepsala, jelikož jsem přečetla snad jen dvě tři knihy, vím, jsem šílená ostuda. Takže duben spojím zároveň s květnem. Dohromady to tedy dává sedm knih, což tedy podle mě také není žádná sláva. Teď se snažím ale fakt číst a doufám, že ta nepřečtená hromada se bude jen a jen snižovat. V dubnu neměla hitparáda a teď nebude chvástačka, jelikož jsem se naplno ovládla a nemám žádnou novou knihu. Nebojte, vynahrazuji si to v červnu :)
 
Nejlepší kniha 
Past (Andrew Fukuda) 
Proč: U této kategorie nebylo vůbec třeba dlouho přemýšlet, Past byla jasná. Tahle série mě zkrátka baví a díl od dílu byla lepší. Závěrečný díl se vážně povedl, byl od začátku do konce napínavý, neměl jedinou nudnou kapitolu a závěr byl naprosto skvělý.
Nejhorší kniha
Nevěra (Paulo Coelho)
Proč: Zde jsem také nemusela dlouho přemýšlet. Moje první seznámení s tímto autorem nebylo zrovna ideální. Dlouho jsem si od něj chtěla něco přečíst, ale Nevěra nebyla to pravé ořechové. Celých nějakých 230 stran stále dokola o tom samém. Spousta mouder, až náboženských a naprosto příšerná hlavní postava. Tohle se nepovedlo.
Největší překvapení
Polibek z temnot (Jaime Reed)
Proč: S touhle sérii je to jako na horské dráze. Po prvním povedeném díle přišel naprosto příšerný druhý díl, proto mě třetí a zároveň i závěrečný díl mile překvapil, jelikož byl napínavý, vtipný a poutavě napsaný.
Největší zklamání
Nevěra (Paulo Coelho)
Proč: Jak jsem psala výše, od autorka jsem si dlouho chtěla něco přečíst a tohle byl krok vedle.

Nejvtipnější kniha
Polibek z temnot (Jaime Reed)
Proč: Sérii hodně táhne hlavní hrdinka Samara, která má naprosto skvělý smysl pro humor a sarkasmus jí není cizí. To mě baví a knihám to dává šťávu.
Nejnudnější kniha
Hromoklín (Erik Eliot Knight)
Proč: Třetí díl série Země upírů a zatím ten nejslabší. Kniha mě vůbec nebavila, i když zas nemůžu říct, že by se nic nedělo, naopak. Ale já nebyla schopná se začíst, kolikrát jsem ani nevěděla, o čem čtu a osudy hlavních hrdinů mi byly také naprosto jedno. Měla jsem co dělat, abych knihu neodložila.
Nejnapínavější kniha
Past (Andrew Fukuda)
Proč: Byla jsem hrozně zvědavá, jak to celé dopadne a od první stránky Vám kniha nedá vydechnout. Jeden zlom za druhým. Série rozhodně stojí za přečtení, doporučuji.
Nejromantičtější kniha
Osud (Aprilynne Pike)
Proč: Tady jsem naopak musela přemýšlet dlouho. Vyloženě romantickou knihu jsem nečetla. Nakonec jsem se rozhodla pro Osud, ve kterém jsem čekala, jak celý milostný trojúhelník mezi vílou Laurel, florelem Tamanim a člověkem Davidem dopadne.




Nejočekávanější kniha
Past (Andrew Fukuda)
Proč: Nemohla jsem se závěru série dočkat, na druhou stranu mě ale trošku mrzí, že už je konec.
Nejlepší obálka
Povstání (Erik Eliot Knight)
Proč: Obálky této série se mi nijak zvlášť nelíbí, hlavně Hromoklín byl adeptem na nejhorší obálku, naopak čtvrtý díl Povstání se mi líbí. Obálka je zajímavá, výstižná a upoutá pozornost.
Nejhorší obálka
Nevěra (Paulo Coelho)
Proč: Celkově mi přijde, že jsem teď četla knihy s ošklivými obálkami, ale Nevěra mě vůbec neupoutala. Navíc nechápu ty třešně, vůbec mi k obsahu nejdou. 



Hrdinka měsíce
David Valentin (Povstání - Erik Eliot Knight)
Proč: Opět menší problém vybrat knihu a jejího hrdinu. Nakonec vítězí David Valentin, který cestuje s obrovskou skupinou lidí a mocnou zbraní, aby zachránil lidstvo a zabil Karany, kteří se živí vitální aurou.
Pár měsíce
Samara & Caleb (Polibek z temnot)
Proč: I když se většinu knihy hádali, jsou mi asi nejsympatičtější a nejstabilnější.








Znáte některou z knih?
Co jste přečetly vy?

4 komentáře:

  1. Parádní shrnutí :D a zajímavý výběr knih, četla jsem pouze Past a Polibek z temnot a u nich souhlasím s tím, co jsi napsala :D

    OdpovědětVymazat
  2. Take mam tahle shrnuti rada :)
    To mi ani nerikej, toho si chci precist snad nejvice.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné shrnutí :) Už se těším, až si Past taky přečtu :) A Coelho mě taky moc nenachnul. Četla jsem jeho Alchymistu k maturitě, nebylo to úplně špatné, ale neokouzlil mě :)

    OdpovědětVymazat