Follow Me @Charmedka

11.05.15

Jaime Reed - Polibek z temnot | RC review

Spisovatel: Jaime Reed
Originální název: Fading Amber
Série: Kronika kambionů
Díl: 3.
Počet stran: 264
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná

Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni. Samaře se od základu změnil život. Zamilovala se do kambiona a sama se stala kambionkou. Myslela si, že nic horšího už se nemůže stát. Ale náhlé výpadky paměti, záhadná úmrtí a hrozba nebezpečí vznášející se nad městem poukazují na to, že může být ještě hůř. V pozadí všeho je pravděpodobně démon Tobias, který náhle bez vysvětlení zmizel. Samara musí přijít všem záhadám na kloub dřív, než bude pozdě. A také se musí rozhodnout – ujasnit si, kam má její vztah s Calebem směřovat. Chce mu skutečně obětovat celý svůj život? Pokračování titulů Kronika kambionů – Osudová přitažlivost a Kronika kambionů – Smrtící pouto.


Něco ke knize
Být Kambionkou a žít v jejich světě plném nebezpečí, tajemství a záhad se zdá stále těžší. Samaru v poslední době trápí výpadky paměti, z hlavy jí zmizí klidně celý den a její démon Lilith nemá nejmenší chuť Samaře vše objasnit.

Caleb také není úplně ta největší podpora. Neustále se hádají a pomalu se už Samara musí rozhodnout, zda je ochotná a hlavně zda chce Calebovi věnovat celý svůj život a spojit se. To ale znamená, že je k sobě nebude táhnout pouze láska a chtíč, ale spojení se doopravdy, budou sdílet svoje pocity, bolest a jeden bez druhého nemohou žít. Je null jasné, že rozhodnutí to není jednoduché.

Samaru, nebo spíše Lilith to ale stále táhne k démonovi Tobiasovi, inkubovi, jehož tělo najednou zničehonic zmizelo a jehož duch si bere těla jiných mužů a prosí Samaru o pomoc. Mrtví v okolí přibývají a Samara musí jednat

Moje hodnocení a dojmy
První díl se mi strašně líbil. Autorka přišla s něčím novým a hlavně originálním. Navíc to bylo skvěle a poutavě napsáno. Druhý díl byl bohužel obrovská katastrofa a velký pokles. Na závěr celé série jsem sice byla zvědavá, ale upřímně jsem se tolik na knihu netěšila. U druhého dílu jsem měla co dělat, abych ho dočetla.

Ihned na začátku knihy jsem byla zmatená, vůbec jsem se nechytala. Čekala jsem, že bude pokračovat přesně tam, kde předchozí díl skončil. Nebo že bych si popletla a zapomněla konec? Kdepak, autorka to udělala fikaně. Žádné navázání, začínáme úplně jinde a k vysvětlení se dostane teprve později. Za tohle dávám pochvalu, bylo to skvěle promyšlené.

Kniha naštěstí byla lepší než druhý díl. Nemusela jsem se vyloženě do čtení nutit. Podle mě ale nejvíce knihám dává Samara, její smysl pro humor a hlavně sarkasmus je naprosto skvělý a díky ní se u knihy bavíte. I když občas postavy jednali iracionálně, s Calebem se nesmyslně hádali, tak Samara jako postava je velmi sympatická. Není to žádná ufňukaná chudinka, která jen kňourá a neví co dělat. Naopak, má vlastní hlavu a když něco chce, jde si za tím. Přemýšlí a jedná. Prostě ty knihy táhne hlavně ona.

Jak jsem psala, kniha byla lepší a čtivější, určitě pro mě nejzajímavější vysvětlení Samařiných výpadků paměti a vrácení se tam, kde skončil druhý díl. To se četlo jedna radost. Přesto jsem ale ráda, že je série u konce. Jak mě první díl chytil, další dva už nenabízejí nic zázračného.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

2 komentáře:

  1. Vypadá to na velmi zajímavou knihu :)
    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu moc ráda, když se zapojíš!:)
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovědětVymazat
  2. To mě vždy štve , když druhý díl je na nic :D

    OdpovědětVymazat