Follow Me @Charmedka

09.04.15

Knižní hitparáda - Březen 2015

Krásný den,
sice trošku se zpožděním, ale lepší pozdě než-li vůbec. V březnu jsem přečetla stejný počet knih jako v měsíci předchozím, čili šest. Očekávala jsem tedy větší číslo, nové knihy doma přibývají a moje čtecí tempo není nic moc. Bohužel v dubnu to bude asi ještě horší, mám teď dva týdny dovolené a to nečtu prakticky vůbec. Abych četla, musím chodit do práce :D

Já ale doufám, že v následujících dnech či měsících konečně dorazí teplo, spousta sluníčko a já budu mít hromady energie na čtení a počet přečtených knih se navýší.
 
Nejlepší kniha 
Milenka mého muže (Lucy Dawson) 
Proč: Přemýšlela jsem, zda sem dát Milenku, nebo další knihu od Lucy Dawson - Ten, kdo odešel. Nakonec jsem se rozhodla pro Milenku, i když obě jsou téměř stejně dobré, ale tahle mě bavila asi o kapku více.
Nejhorší kniha
Předurčená (Phyllis C. Cast)
Proč: Série Škola noci je stále dokola o tom samém. Nesympatické upíří postavy s tetováním, stále stejný problém s Neferet a s kluky. Série nepřináší téměř nic nového a tolik dílů už je za mě moc a podle mě se autorka na tom snaží jen vydělat, i když v podstatě nic moc už nenabízí.
Největší překvapení
Křídla (Aprilynne Pike)
Proč: Tuhle sérii jsem kupovala v Levných knihách. Dlouho se mi válela doma a já se k ní neměla. Konečně jsem po knize sáhla a byla mile překvapená. Vůbec není špatná a nabízí zas něco nového, originálního v rámci fantasy
Největší zklamání
Kouzlení (Aprilynne Pike)
Proč: Druhý díl už je na tom trošku hůře, na druhou stranu mi ale přijde, že se tam toho děje více. Laurel jde studovat do Avalonu, vílí říše, jenže tohle mě právě moc nebavilo.

Nejvtipnější kniha
Milenka mého muže (Lucy Dawson)
Proč: Vtipná, i když občas trochu až moc absurdní a bláznivá. Přesto jsem se párkrát zasmála.
Nejnudnější kniha
Kouzlení (Aprilynne Pike)
Proč: Jak jsem psala výše, Avalon mě moc nebavil. Míchání lektvarů, učení se o vílí etice, nebylo to úplně tak záživné jako díl první, kdy teprve Laurel zjišťovala, co je zač.
Nejnapínavější kniha
Skrytá (Phyllis C. Cast)
Proč: Předurčenou jsem dala jako nejhorší knihu, její pokračování nebylo tak zlé, i když mám stále za to, že Neferet měli již dávno dát na budku a sérii skončit. Skrytá ale přináší pár zvratů a akce.
Nejromantičtější kniha
Milenka mého muže (Lucy Dawson)
Proč: Vyloženě nějakou romantickou knihu jsem nečetla, ale nejvíce bude odpovídat asi Milenka mého muže. Mia je do svého přítele opravdu zamilovaná a nevzdá se ho za žádnou cenu.




Nejočekávanější kniha
Ten, kdo odešel (Lucy Dawson)
Proč: Při projíždění edičního plánu Domina mě okamžitě tahle kniha upoutala a já se nemohla dočkat, až vyjde.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Křídla (Aprilynne Pike)
Proč: Konečně jsem se k ní dostala a nelituji. I když druhý díl není takový, série je čtivá a já si konečně sehnala i poslední díl, takže ji snad brzy dočtu celou.
Nejlepší obálka
Skrytá (Phyllis C. Cast)
Proč: Škola noci má povedené obálky, až na nějakou výjimku se mi líbí a tahle je celkově ze všech nejhezčí.
Nejhorší obálka
Kouzlení (Aprilynne Pike)
Proč: To naopak série Křídla se mi obálkami vůbec nelíbí. Jen první díl není tak špatný, ale ostatní jsou vyloženě odpuzující, možná i právě kvůli obálce se mi do knih tolik nechtělo. Musím se naučit neposuzovat knih podle obalu. 



Hrdinka měsíce
Mia (Milenka mého muže - Lucy Dawson)
Proč: Další kategorie, do které bylo těžké někoho zařadit. Mohla tu být Laurel, která zjistila, že je víla a musela s tím poprat a ne jen s tím, ale i s trolly a další havětí. Nebo tu mohla být Mia, která zjistila, že ji dlouholetý přítel podvádí a vypořádá se s tím po svém. Neudělala scénu, ale milenku našla a začla se mstít. Jo, vyhrává Mia.
Pár měsíce
Laurel & David (Křídla)
Proč: Také těžké rozhodnutí, žádný skvělý pár jsem v březnu nenašla. Tak tedy Lurel víla a David člověk, který se zamiloval a stojí při ní v dobrém i zlém.







Znáte některou knihu?
Jaká byla vaše nejlepší kniha za březen?

2 komentáře:

  1. Křídla a Kouzlení jsou tááááková nuda! Sice krásný obálky, ale jinak se mi to četlo špatně a Kouzlení jsem ani nedočetla.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy Milenka mého muže a Ten, kdo odešel bych si chtěla hrozně moc přečíst. .)

    OdpovědětVymazat