Follow Me @Charmedka

18.03.15

Katie Price - Čekání na lásku

Spisovatel: Katie Price   
Originální název: Angel Uncovered
Série: Angel Summerová 
Díl: 2.
Počet stran: 261
Rok vydání: 2009
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem


Zdá se, že Angel Summerová žije v pohádce. Vzala si životní lásku, svůdného fotbalistu Cala, a mají nádhernou dcerušku, navíc Angel i nadále zůstává nejslavnější fotomodelkou v Británii. Ale není všechno takové, jak to na první pohled vypadá, a blíží se další trápení.
Když Cal přestoupí do AC Milán, Angel si v cizině připadá opuštěná, protože je daleko od přátel i rodiny, a životní styl manželek a přítelkyň fotbalistů plný nakupování značkového oblečení a hýčkání sebe sama ji příliš neoslovuje. Dají se Angel a Cal znovu dohromady nebo začnou útěchu hledat jinde?
Když se na scénu náhle vrátí Calova bývalá láska, splní se Angel jedna z nejhorších nočních můr a ona náhle musí bojovat, aby zachránila manželství i samu sebe

Něco ke knize
Angel se splnil sen, má vše, po čem kdy toužila. Je provdaná za Cala, kterého miluje již od dětství, mají krásnou dcerku Honey a ve světě modelingu se jí stále velmi daří. Jenže ne vždy je vše tak dokonalé, jak se může zdát.

Cal je úspěšný fotbalista, ale jeho přestup do Itálie je pro všechny problém. Angel se stěhovat nechce, ale po chvilce zjistí, že vztah na dálku nemůže fungovat a nefunguje, navíc Angel trpí poporodními depresemi. Cal jí obviňuje z toho, že mu bere dceru a hádky se jen zhoršují. S velkým sebezapřením Angel nakonec bere Honey a odlétá za Calem do Itálie. Jenže ani tenhle krok problémy nevyřeší.

Angel si nerozumí s ostatními manželkami fotbalistů, které zajímá pouze značkové oblečení a to, aby vypadaly dokonale. Angel taková není a i když si najde pár kamarádek, její deprese trvají a manželská krize také. Je možné rozpadající se manželství zachránit?


Moje hodnocení a dojmy
První díl o Angel se mi líbil, je to příjemná oddechovka a hlavní hrdinka je docela sympatická. Byla jsem zvědavá, co autorka vymyslí v pokračování a upřímně jsem čekala, že to spíše bude nuda a nebude kniha dosahovat takové čtivosti. To jsem se ale spletla.
 
Rovnou řeknu, že postavy se chovaly příšerně a zasloužily by pár facek. Hlavně Cal, toho jsem vyloženě nesnášela, jednal sobecky, myslel jen na sebe a Angel neposlouchal. Angel měla velké poporodní deprese, nesvěřila se a akorát se obviňovala. Tady je vidět, kam to může vést, když vázne komunikace. Komunikace mezi Calem a Angel byla bídná, přitom kdyby mluvili a naslouchali si, nemuselo to dojít tak daleko.
 
Kniha se mi líbila více než první díl a bylo to právě tou depresí, kterou Angel trpěla. Možná je blbý, že kvůli tomu mi kniha přišla lepší, ale je to něco, co může postihnout každou ženu po porodu a tím pádem je kniha zajímavější, reálnější a já ji četla s napětím a nechtěla ji odložit. Bylo mi Angel líto, tenhle boj byl pro ní velmi těžký.
 
Kniha je ze světa showbussinesu, je plná intrik, závisti, nenávisti, ale zároveň v ní najdete zcela běžné problémy jako je krize manželství, deprese a velká rozhodnutí, kterou můžou změnit život. Mě vážně bavila a jsem zvědavá na další pokračování. 

Žádné komentáře:

Okomentovat