Follow Me @Charmedka

08.01.15

Knižní zklamání roku 2014

Krásný čtvrtek,
v práci mi tento týden začal trošku jiný režim, tedy první tři dny. Dopoledne mám volno, takže vlastně více času na čtení. Doufám, že se to na počtu přečtených knih nějak více projeví, uvidíme na konci měsíce :)

Po shrnutí TOP knih minulého roku Vám ukáži i knihy, které tak super nebyly. Těch horších bylo mnohem více. Doufám, že tenhle rok bude bohatší na ty dobré knihy. Dnešní seznam neobsahuje vyloženě odpad, ale jsou to knihy, které se nad dvě hvězdičky nedostaly.


≈Jmenuji se X≈
Jedná se o erotický román, který je ale tak stupidní, že to snad ani není možné. Hlavní hrdinka je naprosto pitomá. I když je příběh v podstatě stejný jako třeba u Padesáti odstínů, tak tohle je kvalitně hodně nízko. Erotiky je tu spousta, submisivní ženská a bohatý dominantní chlap je klasika. Jenže podmínky jejich vztahu jsou opravdu přetažené za vlasy a Alex si vše nechá líbit. Tohle prostě ne.






≈V pasti≈
V pasti je druhý díl série Rozděleni časem. První díl se mi líbil, cestování časem je poměrně originální a zajímavé. Bohužel druhý díl byl pro mě jeden velký chaos. I když je plný akce a napětí, já byla od začátku do konce ztracená. Nebyla jsem schopná se začíst.







≈Dotkni se temnoty≈
Tuhle knihu jsem měla delší dobu v knihovně, konečně jsem se  k ní dostala a čekala jsem poměrně hodně. Cassie je věštkyně, dokáže vidět budoucnost a komunikovat s duchy. Duchové, to je něco pro mě, ale kniha je poměrně matoucí. Kromě budoucnosti Cassie vidí i minulost, převtěluje se a já se akorát ztrácela. Navíc ta hromada jmen. Doufám, že další díl bude lepší.






≈Smrtící pouto≈
Druhý díl série Kronika Kambionů. Stejně jako Rozděleni časem, tak i první díl téhle série byl moc fajn. Druhý díl ale úplně ztrácí veškeré kouzlo. Kniha byla jak na horské dráze, chvilku bavila a pak to zas byla jedna velká nuda. Ani Samara mi nebyla tolik sympatická jako v prvním díle.







≈Zrození temnoty≈
Tahle kniha není tak úplně zklamání, já totiž od ní moc nečekala :D Jedná se o první díl série Strážci věčnosti, kterou seženete v Levných knihách za pár korun. Už jsem jednu takovou sérii četla, vlastně jsem se dostala jen k druhému dílu, na víc jsem neměla nervy. V podstatě v každém díle je nějaká ženská postava, kterou zachrání smyslný upír či vlkodlak. Zprvu se nemůžou snést, ale nakonec se zamilují, v podstatě mezi nimi funguje jakési "magické spojení". Je to fantasy, erotické. Knihy jsou i plné sexu. První díl nestojí za moc, ale nenechte se kdyžtak odradit, další díly jsou lepší a i čtivé.



≈Závist≈
Tohle bude výjimka, Závist jsem hodnotila třemi hvězdičkami, ale zařadit ji mezi zklamání musím. Od knihy jsem čekala opravdu hodně. Děj vypadal zajímavě, určitě i zajímavý byl, ale byl tak špatně podaný, že kniha byla spíše nudná. Schopnost dvojčat, která jsou hodně emotivní a dokáží se dobře vcítit do živých, ale i mrtvých, měla velký potenciál, který ale nebyl využit.






Jaké knihy zklamaly minulý rok Vás?


9 komentářů:

  1. Koukám, že hned dvě knihy na tomto seznamu máme společné :) Jmenuji se X a Cassie Palmer mě taky zklamaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A další díly Cassie jsi nečetla? Ty doufám, že budou lepší.

      Vymazat
  2. Tak tu jsem nečetla. To je nejhorší no, když se šíleně těšíš a pak zklamání.

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím s Závistí..podle anotace jsem čekala opravdovou pecku, byl to skvělej příběh..ale nudně napsaný. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Já byla hrozně zklamaná z Hvězdy nám nepřály. Podle x kladných recenzí jsem čekala, že to bude pecka. Ale kniha mě hrozně nudila a musela jsem se vyloženě nutit abych ji dočetla. Teď se chystám na hledání Aljašky a uvidíme:)

    A koukám, že ty ji máš v oblíbených:)))

    OdpovědětVymazat
  5. Řekla bych, že už jen podle obálky vypadají lacině :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Všichni vychvalují Kostičas - mě se nelíbil, také Čistý a Pandemonium, Rekviem, Rezistence a Nespoutaná.. bohužel jich bylo dost :/

    OdpovědětVymazat