Follow Me @Charmedka

18.10.14

Cally Taylor - Nebe může počkat

Spisovatelka: Cally Taylor
Originální název: Heaven can wait
Počet stran: 232
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Plejáda
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Lucy Brownová je tak šťastná jako nikdy předtím. Má si brát muže svých snů – hodného, hezkého, chytrého Dana – a všechno, co vždycky chtěla, má konečně na dosah. Avšak noc před svatbou se Lucy přihodí smrtelná nehoda. Musí se rozhodnout pro jednu ze dvou možností: přijmout celoživotní oddělení od své spřízněné duše a jít do nebe, nebo s Danem zůstat navždy… a stát se duchem. Pro Lucy existuje jen jedna volba – neopustit Dana. Ukáže se však, že všechno není až tak snadné, jak by se mohlo zdát. Pokud se Lucy chce stát duchem, musí najít životní lásku pro úplně cizího člověka.

Něco ke knize
Lucy má vše, co si může jen přát - dokonalého muže, ideální vztah a den před svatbou. Jenže svatba není napsána v jejich osudu, den před svatbou se jí přihodí nehoda, kterou nepřežije. Dostává se do nebe, ale má na výběr. Buď bude žít poklidný posmrtný život v nebi, nebo navždy zůstane se svojí láskou Danem. Její volba je jasná, chce zůstat s Danem, ovšem má to jeden háček. Aby mohla zůstat a sledovat jeho život, musí najít lásku pro úplně cizího člověka a má na to pouhých 21dní.

Moje hodnocení a dojmy
Jedná se o jednoduchý zamilovaný román, ale samozřejmě je i smutný. Umřít den před svatbou je opravdu ironie, ztratit člověka, kterého milujete. Co mě trochu zarazilo, Lucy můžou lidé na Zemi normálně vidět, avšak ti, kteří ji znají ji vidí jinak, tak, aby ji nepoznali. Je pravda, že aby mohla najít někomu lásku, je zapotřebí, aby na Zemi byla viděna a byla brána jako člověk, ale stejně mě to trochu překvapilo, čekala jsem lehce něco jiného.

Pokud nejste na jednoduché, oddychové a typické knihy pro ženy a ještě s kapkou fantasy, vůbec ji neberte do ruky, nebude to nic pro Vás. Mě se kniha líbila, bylo mi i lehce do breku.
Na knihu jsem narazila v knihkupectví, kde mě zaujala obálka. Jednoduchá bílá s andělem, prostě krása. Až vydá Cally Taylor další knihu, určo po ní mrknu.

Cally Taylor
Narodila se ve Worcestershire v Anglii a nyní žije v Brightonu. Jako dítě milovala knihy Enid Blytonové. JIž v osmi letech napsala a ilustrovala svoji první knihu, nikdo ji však nechtěl publikovat. V únoru v roce 2007 začala psát román "Heaven Can Wait" (Nebe může počkat) a o necelé čtyři měsíce později ho dokončila. Do podvědomí se dostal díky soutěži Romance Writers of America Stiletto Contest 2008.

1 komentář: