Follow Me @Charmedka

15.10.14

C. C. Hunter - Zrozena o půlnoci

Spisovatel: C. C. Hunter
Originální název: Born at midnight
Série: Údolí stínů
Díl: 1.
Počet stran: 400
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Na Kylii se poslední dobou řítí jedna nepříjemnost za druhou: rodiče se rozvádějí, přítel se s ní rozešel a navíc ji pronásleduje podivný člověk a Kylie nemá tušení, co po ní chce. Zdá se, že je ale jediná, kdo ho vidí, takže si všichni okolo ní myslí, že je blázen. Když ji matka pošle na celé léto do tábora pro problémovou mládež, Kylie je přesvědčená, že už to nemůže být horší. Bože, jak moc se ale mýlí! Na táboře je Kylie obklopena samými upíry, vlkodlaky, vílami a čarodějnice. Má věřit ostatním, když jí tvrdí, že ona je jednou z nich? Nebo se ji jen snaží utvrdit v tom, že je opravdu blázen? Zatímco se Kylie snaží vyrovnat se skutečností, že tyto bytosti doopravdy existují a že ona sama nemusí být obyčejným člověkem, seznámí se se dvěma chlapci, kteří se vzájemně předstihují, kdo si získá její přízeň. Jenže jeden je vlkodlak a druhý elf. Než jim však Kylie otevře své srdce, musí odhalit pravdu. Co po ní chce ten duch, který ji pronásleduje? Komu může nebo nemůže věřit? Ze všeho nejdřív ale musí zjistit … kdo vlastně je ona sama!

Něco ke knize
Kylie to momentálně nemá v životě nejlehčí. Její rodiče se rozvádí, umřela ji babička, se kterou si byla velmi blízká a přítel ji opustil kvůli jiné, která se s nim neváhala vyspat. Navíc navštěvuje psycholožku, ke které ji poslala matka, když se jí Kylie svěřila, že vidí mrtvého vojáka, který ji občas navštěvuje. Jednoho večera Kylie zatknou Kylie na večírku a matka je nucena si ji vyzvednout. To už je na ní přílis a přihlásí Kylie na letní tábor pro problematickou mládež. Už v autobuse má Kylie pocit, že do tábora Údolí stínů jede nejspíš se samými cvoky. 

Údolí stínů není jen tak ledajaký tábor, je to tábor pro nadpřirozené bytosti. Kylie odmítá něčemu takovému uvěřit a tuplem odmítá, že by patřila mezi ně, vždyť sama vídá pouze duchy a ani vedoucí tábora jí není schopná říct, co je vlastně zač, nepřišlo se na to. Jejími spolubydlící se stává upírka Della a čarodějnice Miranda. Ač si obě dívky oblíbí, stále mívá předsudky. Zalíbí se jí Derrek, který je poloviční nymfa, avšak ani on není ze svého daru nadšený. Navzájem se přitahují, ale Kylie si nechce nic nového začít, zvlášť na táboře, o kterém je přesvědčená, že sem nepatří.

Na táboře potká i Lucase, vlkodlaka, který nějaký čas byl jejím sousedem a který ji nahání hrůzu. Myslí si, že v dětství ji zabil kotě, ale zároveň ji přitahuje. Je na něm něco tajemného, vášnivého a nebezpečného.
Kylie musí zjistit, co je vlastně zač a také, co přesně vůči každému cítí. Navíc někdo usiluje o to, aby byl tábor zrušen...

Moje hodnocení a dojmy
Kniha je poměrně nenáročná, nemá nijak složitý děj a v podstatě se tam ani moc neděje. Děj tak nějak plyne, nenudí, ale ani Vás nestrhne nějakou akcí. Když tak přemýšlím, jaký mám dojmy z knihy, tak jsou neutrální. Neurazí, nenadchne. Přitom se mi četla dobře, docela mě i bavila, ale na druhou stranu byla napsána tak nijak, nudně.

Kylie je docela sympatická postava, chytrá a odvážná. Problémy, které ji teď obklopují zvládá dobře a dá se pochopit odmítání toho, že je nějak vyjímečná, je jasné, že ji to děsí, ale drží se. Když se v knize objevil Derek a Lucas, začala jsem mít strach, že tu bude klasický milostný trojúhelník, kdy bude přelétávat od jednoho k druhému, nedej bože ještě k bývalému příteli. Naštěstí to není až tak zlý a Kylie je poměrně rozumná. Ani ostatní postavy mi nevadily, Miranda a Della byly moc fajn. Všechny sršej vtipem a ironií, to já ráda.

Určitě si ráda přečtu další díly, četlo se to dobře, i když na zadek jsem si nesedla a neotáčela stránku za stránkou, abych napětím zjistila, co bude dál. Ale líbí se mi, že autorka neodhalila, co je Kylie zač...

Žádné komentáře:

Okomentovat