Follow Me @Charmedka

20.10.14

Alexandra Potter - Není přání jako přání

Spisovatel: Alexandra Potter
Originální název: Be careful what you wish for
Počet stran:  312
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2006
Nakladatelství: Kristián
Vazba knihy: Vázaná s přebalem


Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouzelného proutku skutečně začíná měnit a život se rozjasňuje. Splněná přání začínají nabírat na obrátkách, Heather je zaskočená tím, co se děje. Ale když do rodinného života zasáhne nečekaná a vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na vřes zapomenout a ujasnit si priority. Váhá, jestli jí přání skutečně plnil vřes, nebo to byly shody okolností a náhody. Těžko říct… Vtipná, čtivá kniha pro moderní samostatné ženy, které dokážou brát život s nadhledem a humorem.


Něco ke knize
Heather se stále nevyrovnala s nevěrou přítele, připadá jí, že život nestojí za nic a nic se jí nedaří. Cestou domu, celá promoklá potká cikánku, která ji vnutí vřes pro štěstí. Heather je samozřejmě skeptická, přece ji nějaká vetev nepřinese vytoužené štěstí. Větvičku doma odloží a v podstatě na ni zapomene.

Pracuje jako asistentka fotografa, ale zakázek nyní moc není a Hether nutně potřebuje podnájemníka, aby utáhla byt. Zde na scénu přichází Gabe, sympaťák, který se chce stát slavným komikem. Heather nemá moc na výběr a Gabe se okamžitě nastěhuje. A život se začíná obracet k lepšímu.

Vše začíná maličkostmi, jako je vždy volné parkovací místo, vytoužené boty ve slevě..A najednou si ji všimne i soused, kterého pokládá Heather za dokonalého. Jakékoliv přání a tužba se začínají plnit a každou chvilku se jí na očích objevuje vřeš. Že by přece jen se začla plnit přání a vřes byl kouzelný? Jenže každé přání má přece své následky..

Moje hodnocení a dojmy
Kniha Není přání jako přání je první, kterou jsem od této autorky četla. První ji četla mamča a nijak nadšená z ní nebyla. To mě ale neodradilo, jelikož mamče se podobné knihy nelíbí a dává přednost Jackie Collins, takže jsem na její názor moc nedala. A dobře jsem udělala. Kniha totiž vůbec špatná není. Ano, je nereálná a děj předvídatelný, ale přesto se četla velmi dobře a mě bavila.

Heather silně připomíná Bridget Jonesovou, je jí třicet, v lásce nemá štěstí a každou chvíli se někde ztrapní. Kor co se týče scén s jejím sousedem, tak působí až pitomě svým chováním. Já si ji ale přesto oblíbila a u knihy se zasmála. Je to příjemná oddechovka a těším se na další knihy od této autorky.

3 komentáře:

  1. od teto autorky jsem jeste nic necetla i kdyz toho napsala docela dost a znameho, musim se do neceho vrhnout :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Na knížky Alexandry Potter pořád narážím v naší knihovně..No ještě jsem od ní žádnou knihu nečetla, ale asi bych to měla napravit :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat