Follow Me @Charmedka

24.11.14

Jaime Reed - Smrtící pouto | RC review

Spisovatel: Jaime Reed  
Originální název: Burning Emerald  
Série: Kronika kambionů  
Díl: 2.
Počet stran: 264
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Samaře začíná škola. I s Calebovou pomocí pro ni stále není jednoduché ovládnout svého démona. Navíc se o ni začne zajímat nejpřitažlivější kluk ze školy, Malik. Pouto z minulosti, které ji k němu váže, by mohlo zničit ji i Caleba. Začíná bojovat sama se sebou.

Každá válka přináší utrpení, a pokud se Samaře podaří uspět, nebude to zadarmo. Jediné špatné rozhodnutí a může přijít o všechno. Zejména, když Malik není tím, kým se zdá být.

Něco ke knize
Ze Samary se stala Kambionka, sžít se se svým démonem Lilith pro ní není vůbec jednoduché. Začala škola a kromě Lilith musí Samara bojovat i s ostatními holkami ze školy, které na ní žárlí. Díky Lilith teď Samara přitahuje snad každého muže a spolužačky to nesou hodně špatně.

Největší pozornost ale o ní jeví Malik, Samara z něj nemá dobrý pocit a oprávněně. Malik totiž již nežije, jeho tělo obývá démon Tobias, inkubus, který je mnohem silnější než ostatní démoni. Samara mu dokáže odolávat jen díky své nevinnosti, ale přesto na ní jeho kouzlo působí, především proto, že Lilith v jeho společnosti ožívá a snaží se převzít nadvládu. Znají se a to vypadá na velký problém.

Moje hodnocení a dojmy
Hrozně dlouho mi trvalo, než jsem se v knize chytla. I když se mi předchozí díl líbil, nebyla jsem schopná vybavit si, o čem že to vlastně byl a co se stalo. Na začátku knihy jsem byla tedy dost zmatená a absolutně nevěděla, která bije. Když už se ale v knize zopakovalo snad vše, co se v předchozí stalo, četlo se hned lépe.

První díl se mi opravdu líbil, bylo to něco nového a poměrně zajímavého, poutavě napsáno. Od Smrtícího pouta jsem čekala alespoň stejnou úroveň, bohužel kniha úplně ztrácí kouzlo prvního dílu. S knihou to bylo jako na horské dráze, chvilkami byla čtivá a napínavá, chvilkami zas nudná a nezajímavá.

Caleba si tu moc neužijeme a ani mi to tolik nevadí, ke konci knihy se mi docela zprotivil. Vztah mezí ním a Samarou si prochází velkou zkouškou a není jisté, zda to vůbec přežije. Samara, ač je mi docela sympatická, tak její nazývání Caleba Cukrouškem mi šíleně vadilo. Je to tak přeslazený, až z toho bolí zuby.

Bohužel kniha mě bavila minimálně a to většinou jen díky Samařiným sarkastickým hláškám. Nejsympatičtější postavy jsou určitě Calebovi bratři, Haden a Michael. Knihu skvěle oživily, díky nim se četla trošku lépe. Přesto je tohle velké zklamání, knihu jsem klidně odložila a neměla ani chuť číst dále, abych se dozvěděla, co bude. Nechytla mě, nejnapínavější je konec, který končí vyloženě otevřeně.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat