Follow Me @Charmedka

24.10.14

Julie Cross - Bouře | RC review

Spisovatel: Julie Cross
Originální název: Tempest
Série: Rozděleni časem 
Díl: 1.
Počet stran: 336
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Přítomnost, rok 2009.
Devatenáctiletý Jackson je normální student... tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.
Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci?
Stojí tváří v tvář "nepřátelům času" a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa...

Něco ke knize
Obsahuje spoilery!!!
Devatenáctiletý Jackson byl až do nedávna normální student, v osmnácti letech zjistil, že dokáže cestovat časem. Ne daleko, nejdále se dostal jen o pár hodin, ale na svých schopnostech neustále pracuje. Cestuje v podstatě jen jeho duše, tělo zůstává v přítomnosti. V minulosti nemůže nic změnit, ať udělá cokoliv, na přítomnosti to nic nemění. Už pár měsíců chodí s Holly a díky ní poznal Adama, génia, který zná Jacksonovo tajemství a pomáhá mu na něm pracovat. Jackson má za úkol psát si deník a poznamenávat každou událost a hlavně, musí vědět, kde je jeho základna, kam se vrací.
Jednoho dne do bytu k Jacksonovi a Holly vtrhnou dva neznámí a ozbrojení muži a nešťastnou náhodou Holly zastřelí. Tahle emočně silná událost a strach přenesou Jacksona o dva roky zpátky. Jeho minulé já přestává existovat a Jackson v roce 2007 uvízne, při dalším skoku do minulosti se vrací zpátky, tenhle rok se stává jeho novou základnou. Uvízne v otcově kanceláři, kde si vyslechne zvláštní rozhovor a při každém dalším a dalším skoku zjišťuje, že dva útočníci, kteří Holly zastřelili si je nevybrali náhodou a nějak to souvisí s jeho otcem, který nejspíš není ten, za kterého se celých 19 let vydával. Musí najít Adama, kterého v tomhle roce neznal a přesvědčit ho, aby mu uvěřil a pomohl. Může věřit otci? Kdo byli ti dva útočníci a co chtěli? Je těžké rozhodnout se, kdo stojí na straně dobra a kdo ne.

Moje hodnocení a dojmy
Když jsem koukala na novinky, které mají v brzké době vyjít, tahle kniha mě okamžitě zaujala. Na první pohled samozřejmě povedenou obálkou, poté anotací. Zase další fantasy, kde hlavní roli nemají zubatí upíři, nebo vlkodlaci, ne, že bych je neměla ráda, to právě naopak, ale občas menší změnu uvítám.

Kniha se četla moc dobře, během dvou dnů jsem ji měla přečtenou, i přesto, že má přes 300 stránek. Trochu jsem se bála, že neustále se měnící časy budou mást, ale vůbec. Kniha je napsána moc dobře, takže nehrozí, že by jste nevěděly, ve kterém roce zrovna jste. Příběh je napínavý a nutí Vás otáčet stránku za stránkou. Nemůžu ani říct, že patří k těm knihám, kdy pomalu od začátku víte, co bude následovat a jak dopadne, to vůbec. Neustálé cestování v čase přináší mnoho zvratů a nečekaných situací. Stejně jako Jackson, tak ani Vy netušíte, komu můžete věřit a komu nejde jen o jeho dobro a dobro světa.


Co mě trochu zarazilo, když Jackson někomu v minulosti vysvětlovat, že přišel z budoucnosti, nikoho to zas tolik nepřekvapovalo, téměř okamžitě mu uvěřili. Žádné zdlouhavé přesvědčování a vysvětlování. Reakce okolí byly zarážející. A trošku, opravdu jen trošku mi konec přišel přetažený za vlasy, všechny souvislosti týkající se cestování v čase, Jacksonova otce, bylo toho už trochu moc, ale budiž no.
Knihu rozhodně můžu doporučit, pokud podobná témata vyhledáváte, tak neváhejte.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat