Follow Me @Charmedka

29.08.21

Victoria Schwab - Tunel kostí | RC review

Spisovatel: Victoria Schwab
Originální název: Tunnel of Bones
Série:
Cassidy Blake
Díl:
2.
Počet stran:
312
Rok vydání: 2021
Vydání originálu: 2019
Nakladatelství: #booklab
Vazba knihy: Brožovaná

Královna hrůzostrašných příběhů Victoria Schwabová přináší další napínavou zápletku, která zaručeně nadchne všechny milovníky fantasy.

I v druhém dílu série lovkyni duchů Cassidy Blakeovou pronásledují problémy... a to ještě víc než obvykle. Cass se svými rodiči (a samozřejmě i nejlepším kamarádem, duchem Jacobem) tentok
rát zamíří do Paříže, kde Blakeovi natáčí další díly pořadu o nejstrašidelnějších místech světa. Bylo by fajn jíst jeden croissant za druhým a užívat si výhled z Eiffelovky, kdyby v podzemních katakombách nečíhalo děsivé nebezpečí. Když Cass omylem probudí mocného poltergeista, zjistí, že to není žádný obyčejný duch a zbavit se ho bude možná nad její síly, pokud včas nevymyslí, jak na něj. A času je zoufale málo...

Vydejte se s Cass do světa duchů, přízraků a zjevení a odhalte tajemná zákoutí světů, o kterých jste neměli ani tušení.
 


První díl této duchařské série pro mládež mě tak nadchl, že jsem se pokračování nemohla dočkat. Navíc Tunel kostí se odehrává v Paříži, ve městě, které je můj velký cestovatelský sen.

Cassie se společně s rodiči a svým kamarádem Jacobem, který je mimochodem duch, vydává do Paříže, kde rodiče mají natáčet další díl strašidelných příběhů. Ač to vypadá, že romantické město lásky těžko bude skrývat tajemná místa, opak je pravdou. V podzemních katakombách se povede Cassie probudit poltergeista, který bude větší oříšek, než obyčejný duch.

Věkově rozhodně nejsem cílovka, ale věřím, že se série bude líbit i dospělým čtenářům. Autorka píše neskutečně čtivě a lehce, celý příběh je velmi nenucený, přitom poutavě a skvěle propracovaný.

Hlavní hrdinka Cassie je na svůj věk dost vyzrálá, avšak díky Francii a francouzkým slovíčkům bylo znát, že je furt dítě, které ještě toho tolik nezná. Nevědět, co je Louvre? To mě docela zarazilo a možná bych ji přece jen větší povědomí nechala.

Paříž je za mě pro příběh nádherné město, ač předchozí Edinburgh měl větší tajemnou atmosféru a město samo o sobě působilo děsivě, tak croissanty a Notre Dame mě zkrátka okouzlily.

Cassie už v tomto díle překračuje závoj s grácií, zná svoje poslání, ale poltergeist je nad její síly a čím déle je probuzen, tím silnějším se stává. K tomu Cassie řeší, co s Jacobem, i on se stává silnějším. Jacob je stálé jeden velký otazník, i když konečně už se pomalinko poodhalila jeho minulost.

Právě Jacob dává tušit, kam bude příběh směřovat v dalších dílech a já jsem hodně zvědavá, jak to s ním dopadne a já tipuji, že to úplně jednoduché nebude a z přátelského ducha se možná stane hrozba. No uvidíme...

Opět doporučuji, skvělá duchařina, navíc vtipná, která funguje i bez hromady krve a vulgarit.


Moc děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.  
Knihu si můžete zakoupit zde.

6 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Díky za připomenutí této série, na kterou se taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to zní moc dobře. :) Určitě se po knize poohlédnu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkně napsané, kniha nevypadá vůbec špatně. ;)

    OdpovědětVymazat