Follow Me @Charmedka

19.07.23

Mona Kasten - Začít znovu

Spisovatel:
Mona Kasten
Originální název: Begin Again
Série: Začít znovu
Díl: 1.
Počet stran: 432
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2016
Nakladatelství: Omega
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Nové jméno, nový účes, nové město: stovky kilometrů od své minulosti chce Allie Harperová začít znovu. Touží studovat a najít nové přátele jako každá obyčejná devatenáctiletá holka. Jediné, co potřebuje, je vlastní pokoj. Když se setká s Kadenem Whitem, pochopí, že tenhle arogantní sexy týpek je ten poslední, s kým by chtěla sdílet byt. Jenže jí nic jiného nezbývá.

Kaden, který také zrovna netouží po spolubydlící, jí nadiktuje seznam pravidel pro společné bydlení. Nejdůležitější z nich je podmínka nikdy si spolu nic nezačít.




Tahle série mě zpočátku vůbec nelákala, pak jsem ale narazila na nějakou její recenzi, mrkla na další a divila se, jak vysoké hodnocení má, čekala jsem totiž průměrnou romantiku. Nedalo mi to, série putovala na wishlist a když jsem rovnou všechny díl dostala od kamarádky, s velkým očekáváním, přesto při zemi, jsem se pustila do čtení.

Allie od své minulosti utekla doslova stovky kilometrů. Změnila si účes, dokonce jméno a v plánu má pouze to, zaměřit se na studium a najít si přátelé jako každá normální devatenáctiletá dívka.

Komplikace ale nastává hned při hledání bydlení, žádné není a tak zoufalá Allie začne bydlet s Kadenem, sexy klukem, který rozhodně úsměvy nehýří a okamžitě ji dá seznam podmínek pro spolubydlení, mezi nimi i to, nic si spolu nezačínat.

Že to zní jako totální klišé? Máte pravdu, příběh vlastně nijak zajímavý není. Počátek vztahu, kdy si hrdinové nemůžou přijít na jméno, sexy potetovaný kluk a holka s tajemstvím. Nic nového, natož originálního, ale....

Tohle je tak neskutečně čtivé. Velmi příjemná oddechovka, která se čte úplně sama. Kromě dvou hlavních postav se v knize objeví i další, například droboučká Dawn, Kadenův kamarád Spencer, což je takový Cassanova či Scott, gay, který samozřejmě nesmí chybět.

Všechny ty postavy mají takové obyčejné charaktery, vlastně nijak zajímavé, přesto si je ihned zapamatujete a vytvoříte si k nim vztah. Všichni působí reálně a příjemně.

V knize nechybí ani erotické scény, které jsou ovšem decentní a nijak neruší celý příběh.

Tohle se maximálně povedlo a já se nemohla dočkat dalších dílů.

Žádné komentáře:

Okomentovat