Follow Me @Charmedka

09.07.23

J. R. Ward - Hněv

Spisovatel: J. R. Ward
Originální název: Rapture
Série: Padlí andělé
Díl: 4.
Počet stran: 496
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Věčný souboj dobra se zlem a další klání padlých andělů s démonem – tentokrát již o čtvrtou duši. Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského Kurýra, porazí autem před místním hřbitovem dezorientovaného muže a pod tíhou výčitek jej navštíví v nemocnici. Neznámý trpí hlubokou amnézií, a to jediné, na co si z minulosti pamatuje, je jeho křestní jméno a nápis na náhrobku, na kterém se probudil nahý: Jim Heron.
Mels pomáhá tajemnému muži odhalit jeho vlastní totožnost, a přitom se zaplétá nejen do hlubokého vztahu s ním, ale nechtěně se stane cílem zákeřného démona, poháněného slepou záští a obavami z další prohry.




Série Padlí andělé za mě nedosahuje takových kvalit jako Bratrstvo černé dýky, dokonce ani po několika dílech nejsem shopná zapamatovat si všechny postavy. Na druhou stranu se jedná o příjemně oddechovou sérii s fajn nápadem, která neurazí.

Když mladá ambiciozní reportérka Mels srazí před místním hřbitovem dezorientovaného a nahého muže, netuší, že se právě zaplétá do boje dobra a zla.

Oním mužem je Matyáš, zabiják bez slitování, který ale dostává novou šanci. Procitl na hrobu Jima Herona a právě Jimovo jméno je to jediné, co si Matyáš pamatuje. Je možné zkaženou duši plnou hříchů přivést na cestu dobra?

Zmrtvýchvstání Matyáše je za mě super krok, jedná se o postavu, kterou již čtenáři znají, ovšem která působila tak jakoby nijace, o to větší překvapení mě v této knize čekalo. Matyáš najednou dostal zajímavý charakter, z naprostého hajzla se vykluboval sympatický člověk a jelikož je mu věnováno téměř pět set stran, nahlédnete mu více do duše.

Za mě se jedná o ten lepší díl ze série. Působí i více realisticky, nadpřirozeno je zde více upozaděno a hodně se příběh zaměřuje na Matyáše, jeho problémy a zjištění, kdo vlastně je.

Žádné komentáře:

Okomentovat