Follow Me @Charmedka

18.09.21

Patricia Briggs - Nocí zlomená

Spisovatel:
Patricia Briggs
Originální název: Night Broken
Série: Mercedes Thompsonová
Díl: 8.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Nečekaný telefonát přinese Mercy zajímavou výzvu. Bývalá manželka jejího druha Adama má problémy a je na útěku před svým novým přítelem. Adam není z těch, kdo by odmítli žádost o pomoc – a Mercy to ví. Když se ale Christy usadí v Adamově domě, nedokáže se Mercy zbavit pocitu, že na celé situaci není něco v pořádku.
Brzy se
její podezření potvrdí, když se dozví, že Christy nemá ani zdaleka dobré úmysly. Chce Adama zpátky a je ochotná udělat pro to cokoli, dokonce i obrátit Adamovu smečku proti Mercy.
Mercy se nemíní vzdát bez boje, objeví se ale mnohem větší hrozba. Christyin bývalý není jen špatný člověk – vlastně možná není vůbec člověk. A když se začnou hromadit mrtvoly, musí Mercy odsunout stranou osobní problémy a postavit se tvorovi, který může roztrhat na kusy celý její svět.




Po nějaké době jsem se opět pustila do série Mercedes Thompson, sedmý díl jsem četla snad před třemi lety a protože dílů již je na světe mnohem více, byl nejvyšší čas, se v této série opět pohnout a musím uznat, že i po tolika dílech s velkou chutí, protože Mercedes vůbec neztrácí na kvalitě, naopak, baví mě pořád.

Do města přijíždí Christy, Adamova bývalá manželka, která je na útěku před svým expřítelem, který nakonec možná ani nebude člověk, a který ji ohrožuje a stalkuje. Co by to bylo za Adama a smečku, kdyby Christy nenabídli azyl, dům je přece veliký a pomoc bližnímu se neodmítá.

Jenže Christy se ihned nakvartýruje do Mercyiny kuchyně, zabere koupelnu a snaží se obrátit celou smečku na svou stranu a získat Adama zpátky. Těžko říct, zda větší hrozbou je právě bývalá manželka, nebo nová hrozba, která jde Mercy po krku a vypadá to, že se bude jednat o velmi silného nepřítele.

Tenhle díl byl pecka, kvalitně naprosto top a já si ho neskutečně užila. Příjezd Adamovy bývalé manželky je skvělým zpestřením celého příběhu, vlastně celé série, protože je to zas něco nového a zajímavého. Najednou sledujete v podstatě běžný rodinný život v domě Adama a Mercy, akorát ne tak zcela běžný, ale v době, kdy se tam objeví sokyně.

Mercy to brala samozřejmě špatně, ale na druhou stranu to zvládala skvěle, s nadhledem a výborným černým humorem, kolikrát jsem se smála i nahlas jejím jedovatým hláškám, které byly ale tak trefné a úplně jste s ní soucítili.

V knize se objevuje i spousta vedlejších postav, které jistě mají také svůj účel a své právoplatné místo v knihách, též se na scéně objeví Kojot, otec Mercy a já jsem moc zvědavá, jak to s ním v dalších dílech bude.

Musím říct, že Nocí zlomenou považuji za jeden z top dílů, já si ho maximálně vychutnala. Obrovská špetka humoru díky Christy, velmi silný nepřítel a spousta akce, kde šlo doslova o život a jooo, hůl, nesmím zapomenout na magickou hůl. Za mě vážně pecka a těším se, až se opět do světa Mercy ponořím.

Žádné komentáře:

Okomentovat