Follow Me @Charmedka

01.05.20

Knižní hitparáda - Duben 2020

Krásný 1.máj!
Musím hned na úvod říct, že jsem na sebe pyšná, jelikož jsem překonala čtyři knih za měsíc a dostala se rovnou na krásných šest, z toho dvě docela bichličky. Pěkně jsem se rozečetla a to nechodím ani do práce. Doma většinou knihu neotevřu, ale jelikož jsem už dva měsíce doma... V podvečer vezmu knížku a jelikož ráno brzo nevstávám, tak čtu i večer u seriálů a to klidně až do jedenácti a je to znát.

Čekají mě ještě dva týdny doma, tak snad ještě něco přečtu. Konečně jsem dočetla Pátou vlnu, kterou jsem měla rozečtenou strašně dlouho a také se pustila do tolik oblíbené série After, kde jsem přelouskala rovnou dva díly. V recenzích jsem strašně pozadu, ale vše určitě bude.


 

 
Nejlepší kniha  
Nekonečné moře (Rick Yancey) 
Proč: Po letech jsem se pustila do pokračování Páté vlny a byla to pecka. Knihu jsem ihned přelouskala a neskutečně mě bavila. Napínavé, čtivé, nečekané.
Nejhorší kniha
Sběratel skleněnek (Cecelia Ahern)
Proč: Tohle byla strašná nuda. Od začátku jsem se nemohla začíst, ztrácela jsem se v postavách a celkově mě příběh vůbec nechytl. Sice originální námět o skleněnkách, ale fakt nuda.
Největší překvapení
Polibek (Anna Todd)
Proč: Překvapená ani tak nejsem, série je strašně oblíbená, ale je fakt, že jsem nemyslela, že by mě kniha chytla až tak. Je to ale fakt super, takových 50 odstínů pro mládež :D, ale velmi čtivé. Jen Hardin je hovado, které mi vadí, ale fajn young adult.
Největší zklamání
Někdo cizí v domě (Shari Lapena)
Proč: Po dlouhé době thriller, který od začátku do konce byl jedna velká nuda. Velmi předvídatelné, málo napění a celé to působilo tak ploše, nedotaženě.
Nejvtipnější kniha
Polibek (Anna Todd)
Proč: Docela jsem se bavila. Skvělý smysl pro humor a ironii, což mě baví.
Nejnapínavější kniha
Nekonečné moře (Rick Yancey)
Proč: Druhý díl se povedl stejně jak ten první, opravu napínavé, nečekané a já byla strašně zvědavá, co bude dál. Možná by se dalo předpokládat, že se sem více hodí třetí, závěrečný, ale ten mě bohužel trošku zklamal.
Nejromantičtější kniha
Polibek (Anna Todd)
Proč: Tohle je fakt jedna velká romantika, ale vážně hodně čtivá. Poslední dobou mě romantické knihy a knihy pro ženy nebaví, ale tohle mě chytlo.
Nejočekávanější kniha
Sběratel skleněnek (Cecelia Ahern)
Proč: Cecelii Ahern úplně zbožňuju, takže každou její novou knihu netrpělivě očekávám. Rozhodně lepší jsou ale ty starší jako S láskou, Rosie či PS: Miluju tě.


Knižní série objevená v tomto měsíci
After (Anna Todd)
Proč: Přečetla jsem rovnou dva díly a další dva snad stihnu za květen a co nejdříve se pak dostanu k novému, který se chystá.



Nejlepší obálka
Někdo cizí v domě (Shari Lapena)
Proč: Obálka krásná, takovéhle já ráda a věřím, že zaujme na první pohled.
Nejhorší obálka
Sběratel skleněnek (Cecelia Ahern)
Proč: Vyloženě problém s ní nemám, ale překvapivě se mi tentokrát více líbí i ty od Baronetu a to jinak docela kritizuju.


Hrdina měsíce
Přeživší (Poslední hvězda - Rick Yancey)
Proč: Závěrečný díl mě zklamal, čekala jsem více, ale tuhle kategorii všem přeživším lidem, kteří bojovali proti Jiným, nemůžu upřít.
Pár měsíce
Tessa & Hardin (Polibek - Anna Todd)
Proč: Hardin mi tedy nesedí a nejsem si ani jistá, zda mi někdy sedět bude, ale vypadá to, že s Tessou je nic nerozdělí.





Čtete více?
Co jste přečetli?

6 komentářů:

  1. Aspoň k nečemu je ten čas ztrávený doma. Já toho také přečtu mnohem víc. :) Série After mě taky už nějakou dobu láká. Pokud tvrdíš, že je to takových 50 odstínů pro mládež, tak do toho rozhodně půjdu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetla jsi pěkný kousky. :) Já z nich četla jen Někdo cizí v domě, která se mi dost líbila. Na After teda dost uvažuji, na jednu stranu se obávám, že se mi to nebude líbit.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím jen souhlasit. Někdo cizí v domě je hrozná nuda :/ Také jsem byla velmi zklamaná :/

    OdpovědětVymazat