Follow Me @Charmedka

13.10.18

Ransom Riggs - Knihovna duší | RC review

Spisovatel: Ransom Riggs 
Originální název: Library of Souls 
Série: Sirotčinec slečny Peregrinové
Díl: 3.
Počet stran: 496
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Jota
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Dětem ze sirotčince slečny Peregrinové se krátí čas. Nebezpečný šílenec zůstává na svobodě a jejich milovaná slečna Peregrinová je stále v nebezpečí.. Na nebezpečnou záchrannou misi jsou nuceni se vydat Jacob Portman a Emma Bloom. Budou cestovat válkou zničenou krajinou, potkají nové spojence a budou čelit nebezpečím větším než doposud. Vrátí se Jacob zpět mezi své přátele jako hrdina? Dobrodružná kniha je nabitá akcí a mimo jiné obsahuje 50 nových fotografií.

Něco ke knize

Podivné děti a slečna Peregrinová byli zajati padouchem Coulem a jediný, kdo jim může pomoci, je Jacob s Emmou, kterým se povedlo utéci. Společně s mluvícím psem Addisonem sledují stopu ze špinavého Londýna až do Ďáblova Akru, kde jsou podivní nejspíše vězněni.

Ďablův Akr je odporné, špinavé a prohnilé město, kde číhá jedno nebezpečí za druhým a v žádném případě by jste tu nechtěli uvíznout. Na své cestě potkávají ale i nové spojence, i když nikdy nevíte, komu můžete věřit a kdo Vás při nejbližší příležitosti prodá. Času už moc nezbývá.

Moje hodnocení a dojmy

Z druhého dílu jsem byla naprosto nadšená, takže jsem se nemohla počkat, až se konečně pustím do závěru téhle série, i když je pravda, že s úplně prvním dílem jsem maličko bojovala a byla z něj hlavně na rozpacích. Pokud jste se sérií ještě nezačali, tak můžete napravit třeba nyní a to přímo tady, kde je za hezkou cenu kolem dvou stovek. A protože na megaknihy.cz můžete sehnat celou sérii, tak rovnou přikupte ten boží druhý díl.

Jak jsem psala tedy výše, druhý díl byl fakt super, hlavně mě bavil pohled na Londýn, který měl neskutečnou atmosféru. V Knihovně duší mi to samé nabízí Ďáblův Akr, což je zvrhlost sama o sobě. Otroci, podivné děti na prodej, řeka, která se skládá snad i z mrtvol a kolikrát nemáte možnost jiné vody. Dokonce i vlastní drogy, které podivné činí neporazitelnými. Tohle mě fakt bavilo.

Začínají se i více projevovat Jacobovy schopnosti, což hrdinům na cestě hodně pomáhá a knihu to opět činí čtivější. Rozhodně nemůžu knize upřít akčnost, spoustu napětí, trochu té romantiky ze strany Jacoba a Emmy a nechybí ani důvtip, o který se stará Addison, mluvící pes.

Na to, že knihu teď muselo utáhnout mnohem méně postav, tak klobouk dolů. Sice se našlo pár nových, ty ale neměly tolik prostoru a v podstatě se nejednalo vyloženě o podivné děti s různými schopnostmi.

Kniha se čte úplně sama, stránky ubývají a jste na konci, ani nevíte jak. Příběh je navíc obohacen hromadou fotografií a některé jsou více než povedené a děsivé. I když má kniha téměř pět set stran, četla se vážně skvěle a čtení jsem si užila.

Přesto ke konci musím uznat, že už jsem se začala maličko nudit, jelikož se zas tolik toho nedělo a autor se hodně opakoval, takže příběh začal být lehce zdlouhavý.

Úplné zakončení se ale moc povedlo. Trochu jsem se obávala, co autor vymyslí a zda to bude stát za to. U spousty knih jsem kolikrát z konce zklamaná a to i u mých nejoblíbenějších spisovatelů. Sirotčinec je ale uzavřen skvěle, nijak useknutě narychlo, což jsem vážně ráda a nejsem vůbec zklamaná. Teď už jen povídky a mám to komplet.

Eliaha Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
 
Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat