Follow Me @Charmedka

22.01.18

Lauren Conrad - L.A. Candy

Spisovatel: Lauren Conrad
Originální název: L.A. Candy
Série: L.A. Candy
Díl: 1.
Počet stran: 292
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: CooBoo
Vazba knihy: Vázaná
Život v L. A. je sladký cool kluby, skvělí kluci, návrháři... prostě všechno. Devatenáctiletá Jane Robertsová a její nejlepší kamarádka Scarlett se nemohou dočkat, až tam začnou bydlet. A když se je jeden televizní producent rozhodne obsadit do své nové reality show a la Sex ve městě, sotva věří svému štěstí. Jejich vlastní show? Šaty od nejlepších návrhářů zdarma? Vstup do těch nejluxusnějších klubů v celém L. A.? Pozvánky na hollywoodské premiéry? Ano, prosím! Brzy se z Jane stane VIP a má spoustu nových kamarádů. Ovšem tihle kamarádi, kteří jsou pro každou divokou party, se také touží ohřát na výsluní její popularity. A to donutí Jane si uvědomit, že ve městě, se kde lidé honí za svými sny, po ní každý něco chce a nic není takové, jaké se zdá. L. A. Candy je dokonalý román o dospívání v Hollywoodu, který napsala autorka se zkušeností z první ruky. Lauren Conrad je hvězdou MTV show The Hills a nyní si buduje kariéru jako návrhářka.

Něco ke knize 

Jane je spíše tichá a tak trochu naivní devatenáctiletá dívka. Oproti tomu její nejlepší kamarádka Scarlett je pravým opakem, divoká, exotická a sarkastická. I když je každá jiná, jsou nerozlučné a jedno je spojuje. Obě chtějí zažít pořádné dobrodružství a kde jinde, než ve velkoměstě Los Angeles.

Ještě než se stihnou obě holky pořádně zabydlet, dostanou nabídku na účinkování v nové reality show. Drahé šaty od nejlepších návrhářů, vstup do všech klubů ve městě, sláva, peníze. A také naprostá ztráta soukromí a falešní přátelé.

Moje hodnocení a dojmy

Jsem ráda, že se v poslední době dostávám konečně k těm největším knižním restům, které mi doma leží už léta a stále je odkládám. Jedním z nich je i kniha L.A. Candy, první díl ze stejnojmenné série, kterou jsem kdysi dostala k narozeninám jako dárek.

Na rovinu říkám, že mě kniha absolutně nelákala a to hned z několika důvodů. I ve svých letech mám stále ráda young adult, dokonce tento žánr vyhledávám, ale ani nevím proč, měla jsem za to, že L.A. Candy už je opravdu pro mladší čtenáře, navíc že to bude hloupý románek s hloupými tv hvězdičkami. Sama autorka je hvězdou reality show, takže ano, předsudky.

Konečně jsem ale po knize sáhla a s velkým sebezapřením ji otevřela. A jaké milé překvapení mě čekalo, kniha se dala číst a to velmi dobře. Příběh je zajímavý a hlavně výborně vykreslený. Jak jsem psala výše, Lauren Conrad reality show zažila na vlastní kůži a tak dokázala v knize popsat nejen ty kladné stránky jako jsou šaty zdarma, VIP vstupy, ale i ty stinné stránky, které s sebou sláva nese.

Každá z hlavních postav je úplně jiná. Jane je spíše tichá, slušná a hodně naivní a důvěřivá. Možná i proto mi více sedla Scarlett, která je sarkastická, což já mám ráda a nenechá se oblbnout.

Kniha se čte moc dobře, stránky ubývají a na nudu není čas. Jasně, nejedná se o žádné inteligentní čtení, ale já si knihu užila. Příběh plný klubů, kluků, zábavy, krásných šatů, ale i intrik a podvodů.

Je to příjemná oddechovka, která pobaví a určitě si musím sehnat pokračování, protože to stálo za to.

Žádné komentáře:

Okomentovat