Follow Me @Charmedka

29.06.24

Irma Krauss - Otrávené štěstí



Spisovatel: Irma Krauss
Originální název: Glücksgift
Počet stran:
320
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná

Láska dvou mladých lidí, která přichází jak blesk z čistého nebe, je prudká, divoká, krásná a radikální. Ale štěstí se plíživě mění v jed. Amanda je perfekcionistka posedlá dokonalostí. Pro ni existuje jen všechno, nebo nic, nezná střední cestu. Od Brava očekává nemožné, a tak se jejich vztah brzy mění v prokletí. Když se k tomu přidá zlomyslná zrada, Amanda už najednou nemůže couvnout. Stejně pečlivě jako předtím lásku nyní inscenuje smrt.
Psychothriller Otrávené štěstí je víc než jen napínavá kniha. Je to četba pro každého, kdo má zkušenosti s láskou.


Amanda to nemá v životě vůbec lehké, otec je perfekcionista, který na dceru klade vysoké nároky a matka na tom vlastně není o moc lépe. Navíc je Amanda diabetik a celý její život je o hlídání si hladiny cukru v krvi a injekcích.

Pak se ale na první pohled zamiluje do Brava, láska je to tak obrovská, že se k sobě ihned nastěhují. Jejich povahy ale nemohou být odlišnější, Bravo je flegmatik s bordelem v bytě, chorvatským původem a ač si to Amanda neuvědomuje, sama má povahu jako její otec a na Brava klade nesmyslné nároky.

Láska hraničící s posedlostí se neustále mění za nenávist. A pak je v hotelu nalezeno mrtvé tělo a kolem něj několik divných věcí...

Příběh vlastně začíná na konci a to právě mrtvolou v hotelu. Vyšetřování je to zvláštní, čí je mrtvé tělo a co znamenají všechny ty věci kolem? Tyhle věci ale postupně odhalují celý příběh a motiv, s každým jednotlivým předmětem se vrátíte zpátky do minulosti a nahlédnete do hlavy nejen Amandě, ale i Bravovi.

Knížky z Yoli mám moc ráda a vyhledávám je, samozřejmě ale ne každá sedne a zrovna u této jsem měla pocit, že ji snad ani nedočtu. Příběh by mohl být zajímavý, i originálně a nápaditě podaný, ale...Kniha je označena jako psychothriller, ale za mě to bylo spíše psycho.

Amanda je totální magor, takhle šílenou postavu jsem snad ještě nezažila. Celé to bylo hnáno do naprostého extrému a působilo to tak přehnaně, že mě to vůbec nechytlo a nedokázala jsem se do příběhu začíst.

Žádné komentáře:

Okomentovat