Follow Me @Charmedka

28.04.24

Sarah Pekkanen - Smrtící terapie | RC review


Spisovatelka: Sarah Pekkanen, Greer Hendriks
Originální název: The Golden Couple
Počet stran: 392
Rok vydání: 2024
Vydání originálu: 2022
Nakladatelství: Ocelot
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Zdá se, že bohatí manželé Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí mají všechno - dokud se Marissa nedopustí nevěry. Pod slupkou dokonalosti se skrývá vztah rozervaný prací a nedostatkem intimity. Marissa chce vše napravit kvůli jejich osmiletému synovi i lásce ke svému manželovi. Do hry vstupuje Avery Chambers. Avery je terapeutka, která přišla o profesní licenci. Přesto jí to nebrání v tom, aby poskytovala poradenství lidem v krizi, i když se musí řídit jejími neortodoxními metodami. A Bishopovi jsou zoufalí.
Když vejdou do Averyiných dveří a Marissa odhalí svou nevěru, události směřují ke krizi. Největší tajemství jsou totiž stále skryta a v ohrožení už není jen manželství, ale i životy.



Další novinka z nakladatelství Ocelot a musím říct, že na tuhle jsem se vážně těšila. Thrillery já můžu, navíc mě zaujala i anotace a nebudeme si nic nalhávat, obálka je skvělá, takže jsem se nemohla dočkat, až se začtu.

Marissa a Matthew Bishopovi mají na první pohled dokonalé manželství a život. Vychovávají malého syna, bydlí v krásném domě, na peníze si nemohou stěžovat. Poté, co Marissa přizná nevěru, vztah se začne hroutit. Oba ale dají šanci poslední možné záchraně, terapii.

Avery je úspěsná terapeutka, která ovšem díky svým neortodoxním metodám přiša o licenci, to ji nebrání ale i nadále poskytovat porandenství. Její terapie má deset kroků a jakmile se jí svěříte, něco jako tajemství u ní nemá šanci.

Kapitoly jsou psány jak z pohledu Marissy, tak i z pohledu Avery. Čtenář sleduje nejen pokroky terapie, ale ve větší míře i osobní životy obou dam a rozhodně to má své opodstatnění. Kniha má úžasnou atmosféru, zároveň je psána ale tak lehce, že stránky ubývají a Vám se nechce příběh vůbec odkládat.

Tohle mě velmi bavilo, kniha je napínavá a autorkám se po celou dobu dařilo odvádět pozornost a udržovat čtenáře v nejistotě. Přiznávám, že během čtení jsem nevěděla, na čí stranu se přiklonit a naopak kdo mi nesedí. Snad co kapitola, to změna pohledu.

Mimochodem, autorky u nás nejou žádnými nováčky a určitě díky Smrtící terapii mrknu i po dalších knihách.


Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Žádné komentáře:

Okomentovat