Follow Me @Charmedka

19.08.23

Robert David Chase (Lorraine & Ed Warren) - Hřbitov | RC review

Spisovatel: Robert David Chase
Originální název:
Graveyard
Série: Ed & Lorraine Warren
Díl: 1.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2023
Vydání originálu: 1992
Nakladatelství: XYZ
Vazba knihy: Brožovaná

Děsivá setkání s nadpřirozenem v podání nejznámějších démonologů světa.

Duchové jsou stále hladoví a nikdo to neví lépe než Ed a Lorraine Warrenovi. Dvojice slavných démonologů desítky let bojovala se silami zla a zažila při tom řadu šokujících událostí. V jejich vyprávění ožívají hrůzné paranormální případy démon
ické posedlosti, ozvěn ze záhrobí, satanistických kultů a prokletých míst. Ať už se do nich ponoříte uprostřed noci, nebo během slunečného dne, bude vás pronásledovat galerie přízraků, které se chtějí živit vašimi nejtemnějšími strachy.

Pokud patříte mezi fanoušky strašidelných příběhů, tak by Vám rozhodně neměli uniknout knihy o Warrenových, což jsou známí démonologové. Minimálně znáte určitě filmy jako Annabelle či V zajetí démonů. To jsou filmy inspirované skutečnými událostmi, případy, na kterých Ed a Lorraine pracovali.

Již jsem před lety četla knihu Démonologové, která mě fakt chytla. Obsahovala jak vyprávění o různých případech, tak i teorii a vysvětlení různých pojmů jako posednutí, nelidský duch, exorcismus atd.

Kniha Hřbitov je krapet jiná. Zaměřuje se na případy, které se udály na několika anglických hřbitovech. Když příběhy čtete, máte opravdu pocit, že čtete spíše román, než vyprávění. Kolikrát jsem až zapomněla, že vlastně čtu skutečné události a chytla se zas do reality až u poznámek Eda či Lorraine.

Příběhy jsou poměrně stručné, přesto popsané tak dobře, že Vás vtáhnou. Ke každému se vždy jeden z Warrenových vyjadřuje a i třeba upozorňuje na nebezpečí, které hrozí v případě takových her, jako je vyvolávání duchů. No kdo tohle na základce nezkoušel, že...

Nejedná se vůbec o špatnou knihu, pro fanoušky Warrenových je to jistě poklad, který by neměl v knihovně chybět. Je obohacena o několik snímků ze hřbitovů, avšak narovinu musím říct, že Démonologové jsou více propracovaní.
Moc děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.  
Knihu si můžete zakoupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat