Follow Me @Charmedka

26.08.21

Robert Lawrence Stine - Ostrov strachu

Spisovatel:
Robert Lawrence Stine
Originální název: Party Game
Série: Návrat do Ulice strachu
Díl: 1.
Počet stran: 216
Rok vydání: 2017
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Rachel Martinovou přátelé varovali, ať na narozeninovou párty Brendana Feara, která se koná v letním sídle jeho rodiny na tajemném ostrově, nechodí. Jenže Rachel je do Brendana zakoukaná a má radost z toho, že ji pozval. Oslavenec má na večírek v plánu spoustu her. Ovšem jednu hru neplánoval nikdo – hru na vraždu. Jak hosté jeden po druhém umírají, Rachel si s hrůzou uvědomuje, že jsou spolu s dalšími studenty na malém ostrově v pasti s někým, kdo je zřejmě chce všechny zabít. Jak z té smrtící hry uniknout? Rachel neví, komu může věřit. Na ostrově Strach nic není takové, jak se zdá…

R. L. Stine se tímto románem opět vrací do Shadyside, města nočních můr, stínů a nefalšované hrůzy, a ke světoznámé sérii Ulice strachu, která započala jeho kariéru spisovatele hororů pro mládež.




Musím se přiznat k tomu, že mám strašně dlouhé vedení, ale fakt jako dlouhé, protože až v průběhu čtení mi došlo, kdo že to knihu vlastně napsal. Já teda ostudně od autora nic nečetla, ani Stopy hrůzy, ani Husí kůži, jen mám povědomí o jeho dílech a viděla jsem teda zfilmovanou Husí kůži.

Pokud stejně jako já neznáte Ulici strachu, tak myslím, že přesto není problém přečíst jen Návrat, stejně jako jsem četla já. Příběh je lehce nastínen, takže v podstatě Vám dojde, o co asi tak jde, ale jinak je to nový příběh a netřeba mít načteno zbytek.

Rachel byla pozvána na narozeninovou párty Brendana Feara, který patří k záhadné, trochu děsivé a bohaté rodině ve městě, pravý opak Rachel. A protože je Brendan její tajnou láskou, nemůže pozvání odolat ani přes varování, aby na místo konání, na ostrov Strach, nejezdila.

Zpočátku to vypadá na luxusní párty plnou her a zábavy, jenže zábava se brzy zvrtne v holý boj o život a hosté umírají jeden po druhém.

Upřímně musím říct, že jsem od knihy moc nečekala a vlastně jsem byla dokonce i dost skeptická. Nemá zas tak skvělé hodnocení a tolik dobrého jsem o ní nečetla. Ale musím říct, že jsem vážně mile překvapená, opravdu velmi mile.

Postavy tedy nejsou nijak sympatické a bližší vztah si k nim zřejmě nevytvoříte, jedná se vyloženě o naivní a bezstarostné puberťáky, což i značí to, že kniha je určena přece jen mladším čtenářům.

Přesto musím uznat, že autor si určitě svou slávu zaslouží a ne pro nic za nic byl v devadesátých letech hvězdou hororů pro mládež. Kniha má bezvadnou atmosféru, já opravdu byla napnutá a hltala jsem stránku za stránkou.

Určitě je třeba nečekat Kinga, ale čistě jen teen horor a pak věřím, že se Vám kniha bude líbit.

4 komentáře: