Follow Me @Charmedka

09.08.21

A. G. Howard - Běsnění

Spisovatel: A. G. Howard
Originální název: Untamed
Série: Šepotání
Díl: 4.
Počet stran: 312
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: CooBoo
Vazba knihy: Vázaná

Soubor povídek z alenkovského světa Šepotání

Alyssa Gardnerová prošla králičí dírou a rozhodla o svém osudu. Přežila bitvu o Říši Divů i bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše Divů. Zároveň si můžete přečíst i několik vymazaných scén z předešlých knih!


Například povídce s názvem Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky jejího života před tím, než přišlo Zrcadlení a na to, jak velkou roli hrají kouzla ve štěstí těch, které miluje. Alyssina matka pak v povídce Kluk v pavučině nostalgicky vypráví o svém čase, který strávila v Říši Divů, a zachraňovala muže, který se pak stal jejím manželem. A Morfeus se v povídce Můra v zrcadle pátrá v Zachových vzpomínkách na Šepotání.



Pokud jste si zamilovali sérii Šepotání a po přečtení všech knih Vám bylo líto, že příběh končí, tak určitě nezapomeňte ještě na knihu Běsnění, která obsahuje tři povídky z Říše Divů. Já osobně tyhle dodatkové knihy moc nemusím, často mi přijdou zbytečné, ale Běsnění zodpoví ještě pár otázek, na které by Vás třeba mohly zajímat odpovědi.

První povídka je věnována Alison, Alyssině matce a zároveň Thomasovi, který Alison vezme do vlaku vzpomínek a jeho minulosti. Povídka se odehrává v době po Zrcadlení a vzpomíná se na dobu, kdy Alison Thomase poznala. Tohle nebylo vůbec špatné, jsou to přesně ty infomace, které čtenář chce po přečtení prvních třech dílů vědět.

Druhé povídce vévodí Morfeus a Zach. Marfeus stále nechápe, proč Alyssa dala přednost světu smrtelníků a Zachovi. Rozhodne se proto vlézt Zachovi do hlavy a prozkoumat jeho ztracené vzpomínky. Tahle povídka byla taková nijaká, nic nového nepřináší, ale zas je kratoučká a v pohodě ji slupnete.

Rozhodně nejhezčí povídkou je ta poslední a zároveň nejdelší. Tato povídka se odehrává po konci Zrcadlení, ukazuje dobu, kterou Alyssa strávila jako člověk se Zachem a poté s Morfeem v Říši divů. Tahle povídka mě skoro rozbrečela, byla neskutečně dojemná, smutná, ale zároveň romantická. Opravdu mě zasáhlo to, že se Zachem mohla strávit pouze jeho smrtelný život, byla s ním v době nemoci, viděla ho umírat. A pak má věčnost na život s Morfeem.

Poslední povídka byla dokonalá a díky ní se mi Běsnění vážně líbilo a jako zakončení celé série mi přijde moc fajn a určitě by ve sbírce chybět nemělo.

2 komentáře: