Follow Me @Charmedka

13.02.21

Sophie Kinsella - Báječné nakupování v Las Vegas

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Shopaholic to the Rescue
Série: Shopaholic
Díl: 8.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Na záchranné výpravě Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je na veliké záchranné výpravě! Hollywood pro ni byl plný překvapení a Becky nyní míří do Las Vegas, aby pomohla své rodině a přátelům. Je odhodlaná přijít na kloub tomu, proč její otec tak záhadně zmizel, chce pomoct kamarádce Suze a možná se i smířit s Aliciou Dlouhonohou bestií, ale kdo ví… Když Becky zjistí, jak naléhavě její přátelé a rodina potřebují pomoc, vypracuje úžasný a smělý plán! Dokáže si poradit, když ji ostatní tak zoufale potřebují?



 

Sérii čtu strašnou spoustu let, snad dokonce od základní školy, takže k ní mám už poměrně citový vztah a díky ní jsem si autorku naprosto zamilovala a její knihy cíleně vyhledávám a těším se na každou novinkou.

Jenže zrovna tady bohužel platí, že v nejlepším se má přestat a série už dávno není to, co bývalo. Předchozí díl z Hollywoodu byla tragédie, povrchní příběh by se ještě dal, ale jindy sympatická Becky byla najednou totálně na facku.

Do pokračování jsem se tedy pouštěla s velkým přemlouváním a se skepsí.

Becky se tentokrát s celou partou a rodinou vydává s Los Angeles až do Las Vegas, aby našla svého otce, který se najednou sebral a odjel vyřešit staré záležitosti, které jsou pro všechny tajemstvím.

Ten příběh je opět velmi hloupoučký a neskutečně praštěný, je to až moc přitažené za vlasy. Nehledě na to, že vůbec nechápu, proč pronásledovat otce, který si to nepřeje s tím, že prvně si chce vyřešit osobní záležitosti a poté vše vysvětlí.

Všichni musí mít s Becky obrovskou trpělivost, protože ona ty problémy a neuvěřitelné situace doslova přitahuje a snad si je i užívá.

Asi to bylo o chlup lepší jak předchozí díl, víc milejší a více plné přátelství a lásky. Uznávám, že jsem se i párkrát zasmála, ony ty situace a vtipy byly kolikrát tak hloupé, až byly vtipné.

Nedávno vyšla novinka Báječné nakupování o Vánocích, do které vkládám velké naděje. Zatím mám ale za to, že by se série měla již seriozně ukončit.


6 komentářů:

  1. Knihy od autorky mě lákají, ačkoliv jsem zatím žádnou nečetla. Bývá přirovnáváne k Lindsey Kelkové, kterou já mám moc ráda.. takže se na ni o to víc těším. :) Podle tvé recenze bych řekla, že je tahle série zbytečně natahovaná a nakonec spíš většinu čtenářů znechutí. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Tato série mě láká, hlavně s tím, že bych si u ní mohla odpočinout. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle autorku mám v plánu si půjčit v knihovně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat