Follow Me @Charmedka

15.11.20

Emma Chase - Zaskočený

Spisovatel:
Emma Chase
Originální název: Twisted
Série: Zapletený
Díl: 2.
Počet stran: 210
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Brožovaná
"Na světě existují dva druhy lidí. Ti, co dvakrát měří, a ti, co rovnou řežou. Já jsem vždycky přeměřovala. Bývala jsem opatrná a ráda jsem si všechno nejdřív naplánovala. To se změnilo, když jsem potkala Drewa Evanse. Byl neuvěřitelně vytrvalý. Byl si tolik jistý sám sebou – i mnou. Ovšem ne každá love story má šťastný konec. Mysleli jste si, že Drew a já odcváláme vstříc západu slunce? Vítejte v klubu. Teď se musím rozhodnout a jde o nejdůležitější volbu v mém životě. Drew už si vybral – vlastně se snažil rozhodnout za nás oba. Jenže to není můj styl, jak víte. Proto jsem se vrátila do Greenville. Sama. Tedy, ne tak docela... Došlo mi totiž, že zvyk je železná košile a že se někdy musíte vrátit tam, kde jste začali, abyste se mohli pohnout dál."

Druhý díl Zapleteného navazuje na příběh Kate a Drewa po dvou letech a je tentokrát vyprávěn z pohledu Kate.


První díl této erotické série mě hodně bavil a tak pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat a i po přečtení druhého dílu jsem moc ráda, že jsem si sérii pořídila. Erotické romány čtu ráda, jsou to fajn oddechovky a i když většina je na jedno brdo, líbí se mi je porovnávat a samozřejmě i mezi tímto žánrem se najdou lepší a horší kousky.

Zapletený byl super v tom, že byl psán z pohledu muže, další zajímavostí bylo, že postava promlouvá ke čtenáři, což beru jako obrovské plus a něco navíc, co ne každá kniha má.

Zatímco knihu Zapletený vyprávěl sebevědomý Drew, který zastával názor, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, dokud nepoznal Kate, tak Zaskočený je psán právě z pohledu Kate a trochu jsem se bála, aby tím kniha nebyla najednou zkrátka taková obyčejná. Ten pohled muže je za mě vždy zajímavější.

Příběh se odehrává dva roky po posledních událostech. Kate s Drewem žijí spokojený život, jsou zamilovaní, šťastní a neustále je to k sobě silně přitahuje. Jenže jeden den dojde k nedorozumění, během několika minut se oběma obrátí život vzhůru nohama a Kate se po hádce vrací zpět k mamince do Greenville.

Zatímco pohled Drewa byl plný sarkasmu, sebevědomí a klasického mužského myšlení, u kterého se opravdu pobavíte, tak pohled Kate je...No vlastně také zábavný a plný zas ženské logiky a myšlení.

Vážně jsem se bála, že vyprávění z pohledu Kate nebude takové, je jiné, ale v dobrém slova smyslu. Je zábavné v tom, že v tom jejím pohledu a myšlení se většina z nás žen pozná.

Smýšlení, že bych měla být sebevědomá žena a nedávat najevo, jak moc toho chlapa chci a že přece mám ještě nějakou sebeúctu, ale vlastně je mi jasné, že když napíše, padnu mu kolem krku a silná ženská vlastně vůbec nejsem. Jako pecka, zasmála jsem.

Jelikož Drew s Kate jsou od sebe, tak erotických scén ubylo a spíše přibylo dumání nad budoucností. 

 

4 komentáře:

  1. Jednou za čas si dobrý erotiký román přečtu ráda a tahle série nevypadá vůbec špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní moc dobře. :) Píšu si na seznam erotických románů, které bych si ráda přečetla. :D

    OdpovědětVymazat