Follow Me @Charmedka

31.08.20

Knižní hitparáda - Srpen 2020

Krásný den!
Máme tu konec měsíce a bohužel s tím i konec léta. Už teď mi léto chybí, miluji sluníčko, teplo a nadcházející podzim mě akorát deptá. Končí mi tím pádem i větší volno a od zítra zas pěkně natvrdo do práce a pomalu se vstáváním za tmy.

Pěkně jsem se v poslední době zas rozečetla a protože jsem v srpnu měla tři týdny volno, tak toho času byla spousta. Navíc bylo většinů dní nádherně, takže jsem odpoledne trávila v bazénu s knížkou a to se na počtu hezky odrazilo.

Nejlepší kniha  
Možná v jiném životě (Taylor Jenkins Reid) 
Proč: Nejvyšší počet hvězdiček dostal Prokletý milenec, protože to byl vážně super díl, ale Možná v jiném životě byla originální, nesutečně čtivá a zábavná knížka. Každý autorku chválí a já nejsem ani v nejmejším zklamaná.
Nejhorší kniha
Elusion (Claudia Gabel)
Proč: Originální nápad, kde můžete žít dokonalý život ve virtuální realitě, ale mně to nějak nechytlo. Úplně zlé to nebylo, kniha se četla dobře a věřím, že třeba další díly by byl lepší, ale bohužel u nás nevyšly a nevyjdou.
Největší překvapení
Co je nového, kotě? (Alexandra Potter)
Proč: Minulá kniha od Alexandry se mi moc nelíbila, celkově to mám s autorkou hodně jak na houpačce, ale tahle kniha byla moc fajn. Sice hlavní hrdinka trochu naivní a slepá, ale příběh byl romantický, zábavný a čtivý.
Největší zklamání
Ztracen v džungli (Yossi Ghinsberg)
Proč: Tahle kniha se těžce hodnotí, protože se jedná o biografii a napsal ji sám hrdina knihy, takže žádný spisovatel a opravdu to bylo takové vyprávění. Čekala jsem více napětí a emocí. Co hůř, mě vůbec hrdina knihy, ani zbytek, nesedli. Nejen že si nevážili svého života a zbytečně riskovali, ale nevážili si ani jiného života a kolikrát mi přišlo, že loví naprosto zbytečně. Za mě bohužel plitké, brutální...

Nejvtipnější kniha
Možná v jiném životě (Taylor Jenkins Reid)
Proč: Tohle byla fakt sranda od začátku do konce. I když se hrdince nedařilo, sršela vtipem a sarkasmem a já se strašně těším na další knihy autorky.
Nejnapínavější kniha
Prokletý milenec (J. R. Ward)
Proč: Super díl a vlastně až na jeden mi přijde, že se kvalita stále pěkně drží a celý tenhe svět mě hrozně baví. Knihy jsou teda už docela bichličky, takže nějakou dobu s nimi strávíte, ale čtou se jedna radost.
Nejromantičtější kniha
Zapletený (Emma Chase)
Proč: Krásně romantická byla i Možná v jiném životě, ale nakonec sem dám Zapleteného, jelikož to mezi hrdiny jiskřilo od začátku a celá kniha se točila kolem nich.
Nejočekávanější kniha
Kluk odvedle (Kasie West)
Proč: Od autorky jsem ještě nic nečetla, ale kniha mě ihned zaujala svou obálkou a dostala se mi do podvědomí, takže když byla šance si ji přečíst, neváhala jsem. Sice je to young adult, ale příjemné, čtivé a na léto ideální.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Zapletený (Emma Chase)
Proč: Vrhla jsem se na tuhle erotickou sérii a další tři díly mám na TBR na září. Knížky jsou docela tenké, tak doufám, že ostatní díly budou stejně tak čtivé, zatím ale spokojenost.


Nejlepší obálka
Možná v jiném životě (Taylor Jenkins Reid)
Proč: Tohle bylo docela těžké, protože se mi líbí hodně i Kluk odvedle a za mě jsou na stejné úrovni.
Nejhorší obálka
Zapletený (Emma Chase)
Proč: Také těžká kategorie, protože většina obálek v srpnu byla hrozná :D Baronet má laciné obálky, Ztracen v džungli, no budiž..Elusion absolutně žádná pecka, to samé Co je nového, kote?, ale Zapletený je asi nejlacinější no, takový polonahý šamponek nevypadá nejlíp :D
Hrdina měsíce
Regan (Elusion - Claudia Gabel)
Proč: Sem by se hodilo dát Yossiho, ale jak jsem psala, nesedl mi a kolikrát jsem si říkala dobře mu tak. Takže Regan, která sama začíná pátrat po chybě a po tom, kdo mohl zradit celý projekt.
Pár měsíce
Kate & Drew (Zapletený - Emma Chase)
Proč: Na to, jaký byl Drew sukničkách a arogantní hajzl, tak si brzy uvědomil, co ke Kate cítí.





Čtete v létě více, nebo méně? 
Znáte některou knihu?

4 komentáře:

  1. Pěkné kousky jsi přečetla. :) Nejsi jediná, komu léto chybí. Té mám ráda slunce a teplo, hned z rána ti to nalije energii do těla, ale když je pošmourno a prší, tak se člověku ani nechce vstávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, podzim a zima je depresivní sám o sobě.

      Vymazat
  2. Souhlasím, i mně bude teplé počasí a čas na čtení chybět. :/ Je vidět že tenhle měsíc jsi měla, co se knih týče, povedený. Zaujala mě hlavně kniha Možná v jiném životě a Kluk odvedle. :)

    OdpovědětVymazat