Follow Me @Charmedka

16.01.20

Lindsey Kelk - O jedné holce

Spisovatelka: Lindsey Kelk
Originální název: About A Girl
Série: Dívka
Díl: 1.
Počet stran: 312
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Tess Brookesová měla vždycky jasný plán. Ale jednou plán krachne a Tess je nucena přemýšlet, co dál.
Když se připlete k telefonátu pro spolubydlící Vanessu, usoudí, že být Tess teď zrovna není žádná sláva, tak proč si chvíli nezahrát na Vanessu? Jelikož nemá co ztratit, přijímá nabídku k focení na Havaji – přece po amatérsku
fotila ráda, jak může být těžké vyblejsknout pár obrázků?
Jenže vzápětí se Tess ocitá ve velkém maléru. A ten senzační novinář, co se při focení motá kolem ní a dává zřetelně najevo, že by se jí chtěl dostat do kalhotek, je ješitný netvor. Daleko od domova, v kůži (a nejen to, i v botách) někoho jiného se Tess musí rozhodnout, jestli dál bojovat, nebo to zabalit a zdrhnout…



Lindsey Kelk jsem si zamilovala již od prvního dílu série Zbožňuju. Úžasné oddechovky se skvělým humorem a super postavami. Hodně mi svým stylem psaní a tématy připomíná Sophie Kinsellu, kterou čtu snad již od střední, ne-li dokonce déle.

Když jsem v knihkupectví, konkrétně v Levných knihách, kde autorku často najdete, narazila právě na sérii Dívka, ihned jsem brala a moc se těšila na přečtení. Počítala jsem, že si ji zamiluji stejně jako I Heart. Konečně nadešel její čas a bohužel už od prvních stran mi bylo jasné, že to nebude to pravé ořechové.

Tess se jednoho dne začne najednou všechno hroutit, od práce až po soukromý život. Najednou neví, co se sebou. A stane se, že zazvoní telefon určený pro její nesnesitelnou spolubydlící Vanessu, která se živí jako fotografka. Odjet na Havaj a vyfotit několik fotek do článku? To by přece mohla Tess zvládnout.

Bere tedy pas a vydává se na Havaj jako Vanessa. Bez větších plánů, bez přemýšlení a s modlitbou, že to snad nějak dopadne a Vanessa ji nezabije hned, jak se to dozví, odlétá. Jenže jak Tess zjišťuje, Vanessa nemá zrovna dobrou pověst, focení neustále odpadá a ještě se kolem ní motá sexy novinář, kterému jde jen o jedno a Tess přece na tyhle týpky vůbec není.

Všechno to zní hrozně bláznivě, což by vlastně vůbec nevadilo, já mám podobné oddechovky ráda a občas vyloženě potřebuji knihu, u které můžu totálně vypnout a jen si užívat přílišné naivní romantiky a příběhu.

Jenže i na mě tohle bylo bohužel trochu moc přes čáru. Celý ten příběh byl až moc přitažený za vlasy, ani trochu to nepůsobilo reálně a nemůžu říct, že bych si nějak extra oblíbila postavy.

Problém pro mě byl i trošku překlad, nebo obecně to, že kniha byla chvílemi až moc vulgární, což mě docela rušilo. Nejsem žádný puritán, ale někdy to prostě nesedne a tady to vážně nesedlo.

Nezaujaly mě postavy, ani příběh. Hledání sebe sama je sice fajn, ale pojetí se zde nepovedlo. Kniha není nijak tlustá, naopak, ale přesto jsem s ní strávila docela dlouhou dobu, protože mě vůbec nebavila číst. Určitě se do dalších dílů pustím, ale tentokrát už moc nečekám.

8 komentářů:

  1. Já knihu rozečetla v angličtině a pořád mi nedočtená leží v knihovně. :)) "Zbožňovací" série od autorky je super, ale tohle je opravdu trochu slabší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je taková zvláštní kombinace. Romantika a vulgarity. To k sobě prostě nejde :/ Zajímalo by mě, jak to působí v angličtině...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V aj to možná nebude takové, přece jen ta slovní zásoba vulgarit je omezenější :D

      Vymazat
  3. Upřímně, nedokážu si představit kombinaci romantiky a vulgarity, když se jedná o oddechovou knihu. Nedivila bych se třeba u nějaké erotické série, ale toto. :/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle bylo teda překvápko. Říkám si poměrně hezká obálka, supr anotace... to bude parádní oddechové čtení, ne? NE.. po přečtení tvé recenze je mi jasné, že tudy teda vážně vlak nejede. Tohle by pro mě nejspíš taky nebylo. Zvlášť pokud je to tak přitažené za vlasy jak říkáš.
    Takže díky za upozornění a knize se raději vyhnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba daší díly budou lepší, ale tenhle mě vůbec nenadchl.

      Vymazat