Follow Me @Charmedka

23.06.19

Movie tip: Godzilla II Král monster


Anotace: Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku.

Může obsahovat drobné spoilery!
Movie tip nebyl na blogu strašně dlouho a filmy Vám ukazuji pouze v rubrice Zkouknuto. Docela jsem i přemýšlela, zda na nejnovější film navštívený v kině Movie tip psát, nakonec jsem si řekla, že ano, už jen z toho důvodu, že první díl tu také má svůj článek.

Vůbec nechápu ta špatná hodnocení nových filmů s Godzillou. První díl dokonce pod 60% na ČSFD a toto pokračování se tak tak drží lehce na tou šedesátkou.

Premiéra určitě byla dokonce v Imax 3D a tím to 3D asi skončilo a hned dva týdny poté se divák musel spokojit s 2D, přitom zrovna Godzilla je film, který si ve 3D užijete a stál by za to, takže opravdu škoda.

Od dětství mám ráda film z roku 1998, který tedy s pravou Godzillou nemá tolik společného, proto jsem z verze roku 2014 byla docela na rozpacích, přesto jsem si ji zamilovala. Zkrátka můžu říct, že jsem cílovka a rozhodně si nenechám ujít ani Godzilla vs Kong, od čehož už tedy moc nečekám, ale těším se, ne že ne.

Godzilla má super obsazení. Vera Farmiga a několik známých tváří z jedničky jako Ken Watanabe či Sally Hawkins. Milé překvapení byl Charles Dance, kterého jsem si tedy ostudně spojila s Tywinem Lannisterem až po pár scénách.

Musím přiznat, že naprosto nesympatický obličej má pro mě Millie Bobby Brown, ale zas na druhou stranu chápu, že menším tahounem pro film je díky oblíbenosti seriálu Stranger Things. Já ji ale ovšem nedokážu přijít na chuť a Godzilla mi v tom nepomohla.

Děj se odehrává několik let po událostech posledního dílu a začíná demonstrací proti ochraně monster. Někdo chce monstra zahubit, někdo, samozřejmě převážně vědci, bojují za jejich záchranu. Docela dilema, sama bych nevěděla, na čí stranu se postavit. Vymýtit rovnou případnou hrozbu, nebo čekat na útok, který ani nemusí přijít?!

Parádní grafika, Godzilla vypadá fantasticky a i když její úhlavní nepřítel Ghidorah působí trochu jako kdyby vyletěl z Hobita a Mothra z pohádky pro holčičky, tak to vlastně vůbec není špatné a dobře se na to celé kouká. 

Za mě film super, už jenom ta myšlenka, že lidstvo vládlo Zemi dlouho a monstra můžou nastolit řád a vyřešit problém přelidnění. Od začátku se něco děje, nenachází se ve filmu jediné hluché místo, ale zas musím uznat, že druhá půlka už byla lehce překombinovaná a těch všech monster bylo trochu moc. Ale jinak spokojenost, svět po apokalypse, hromada akce a soubojů a jo, Godzilla neomrzí.
Hodnocení 4*


Jste také fanoušci Godzilly?
Viděli jste již film?

4 komentáře:

  1. ja bych na to hodnoceni moc nekoukala, spouste uzivatelu se nejakym zazrakem dari hodnotit jeste pred vypustenim filmu, coz je opravdu divne... navic spousta posuku hodnoti aniz by videli film a jen kvuli tomu, ze se jim nelibi tema, proto na to moc nedam... je spousta snimku, co dostaly treba jen 60% a pro me je to suprovy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hodnocení koukám, ale když mě film zajímá, určitě se nenechám odradit :)

      Vymazat
  2. Já myslím, že jako odpočinkový film to pro mě bude skvělý :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První ale určitě mrkni na první díl, pokuds ho neviděla :)

      Vymazat