Follow Me @Charmedka

19.10.18

Alice Clayton - Roštěnka

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: Rusty Nailed
Série: Cocktail
Díl: 2.
Počet stran: 232
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
V pokračování Nabíječe se vztah Caroline a Simona podobá jízdě na horské dráze. Hra na společnou domácnost nebyla nikdy větší zábava... ani větší zmatek. I v práci toho má Caroline až nad hlavu – po odjezdu své šéfky na líbánky převezme vedení celé designérské firmy a navíc má na starost rekonstrukci nádherného starobylého hotelu v Sausalito. A protože její sexy přítel Simon létá fotografovat po celém světě, nezbývá jim než věřit v pravdivost rčení „láska i hory přenáší“. Na skvělé milování po jeho návratech si ani jeden z nich samozřejmě nestěžuje!
Jednoho dne se však Simon rozhodne, že už má cestování plné zuby a začne trávit víc času doma. Mnohem víc. A byl by rád, aby víc času doma trávila i Caroline. Ačkoli jim však romantické eskapády jejich přátel poskytují dostatečné rozptýlení, čekají nástrahy dlouhodobých vztahů i na ně. Caroline ani Simon nechtějí sklouznout k tomu, aby svůj únik před stereotypem řešili stylem „co oči nevidí, to srdce nebolí“, dokážou se tomu ale vyhnout?

Něco ke knize

Vztah Caroline a Simona se vyvíjí více než dobře. Kdo by to byl řekl, že někdo dokáže zkrotit Nabíječe. Kromě hromady cuketových buchet a chvilek plných vášnivého sexu řeší hrdinové i pracovní povinnosti. Simon kvůli své práci fotografa cestuje na i dlouhé týdny a Caroline přebírání vedení firmy poté, co její šéfka odjíždí na líbánky a k tomu rekonstruje starý hotel.

Zatímco Simon se ale rozhodne s prací na čas seknout a zůstat doma, Caroline má stále práce nad hlavu a neví co dřív, hlavně neví, kdy se šéfka vrátí. A Simon je furt doma, pořád je doma a Caroline začíná postrádat svůj vlastní prostor.

Moje hodnocení a dojmy

Z prvního dílu jsem byla tak nadšená, že jsem se okamžitě pustila do pokračování. Pokud podobné žánry máte rády, určitě tuhle sérii už teď můžu doporučit, je vážně skvělá a druhý díl rozhodně za skvělým Nabíječem nezaostává.

Zatímco Nabíječ byl plný humoru, škádlení a spíše takové pohody, v Roštěnce už se začínají řešit vážnější témata. Hodně jsem četla, že druhý díl je slabší, to bych neřekla, je zkrátka jiný a vyspělejší. A to se mi na tom líbí, jelikož vztah mezi postavami se vyvíjí a kniha tak působí více reálně.

Caroline se Simonem řeší bydlení, spoustu práce, kdy na sebe nemají skoro čas, protože Caroline pracuje do noci a naopak čas, kdy je Simon neustále doma a Caroline se začíná dusit. Přiznejme si, která z nás touží mít chlapa neustále za zadkem? Občas také potřebujete večer samy pro sebe a trochu oddechu. Právě i díky tomu Vám kniha přiroste více k srdci a spousta čtenářek se s Caroline ztotožní.

I když se postavy posouvají dále, tak rozhodně kniha neztrácí na čtivosti a nechybí ji humor tolik vlastní prvnímu dílu. Co mě také velmi baví, tak vedlejší postavy, kamarádi Caroline a Simona, které mají také do puntíku výborně propracované charaktery.

V žádném případě nejsem zklamaná, tuhle sérii jsem si neskutečně oblíbila a věřím, že se zařadí mezi top knihy v tomto žánru.

Žádné komentáře:

Okomentovat