Follow Me @Charmedka

28.03.18

Tracy Bloom - Žádný sex, je úterý

Spisovatel: Tracy Bloom
Originální název: No-One Ever Has Sex On Tuesday
Počet stran: 198
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Třicet šest, těhotná a bez manžela?! Tak si Katy svůj život rozhodně nepředstavovala. Chodí sice s Benem, jenže ten je o osm let mladší, do závazků se zrovna nehrne, a o tom, jestli je otcem jejího dítěte, Katy vážně pochybuje. A vlastně i o tom, jestli je ten pravý. Protože tu byl ten třídní sraz…
A protože tam byl Matthew… A pro
tože přeskočila jiskra… A protože spolu skončili v posteli…

No, dobře, úlet. Jenže když se po osmi měsících nečekaně setkávají na předporodním kurzu, kde je Matthew se svou těhotnou manželkou a Katy s Benem, zažijí všichni pořádný šok. Zvlášť, když si Matthew dá dvě a dvě dohromady a uvědomí si, že stará láska nerezaví. Jenže co Ben? Není to sice žádný princ na bílém koni, ale má ho ráda a dokáže ji rozesmát. Ne, život není jednoduchý a Katy stojí před těžkou volbou.

Rozhodne se správně?

Něco ke knize

Katy je třicet šest let, není vdaná, nemá děti, za to má o osm let mladšího přítele, který se do vážných závazků ještě úplně nehrne. A také má stále zlomené srdce od svojí lásky ze střední. A právě na třídním srazu může dát Matthewovi pěkně za vyučenou. Kdyby neskončili v posteli. Úlet, na který hodlají oba zapomenout, vždyť každý už má svůj vlastní život.

O osm měsíců později se ale potkají na předporodním kurzu, Matthew očekává se snoubenkou dvojčata a Katy je těhotná, ale neví s kým. A Matthewovi okamžitě dojde, že otcem může být on a nehodlá to nechat jen tak.

Moje hodnocení a dojmy

Určitě Vás stejně jako mě, zaujal samotný název knihy. Od knihy jsem moc neočekávala, spíše jen jednoduchou oddechovku na jedno, maximálně dvě odpoledne, která neurazí, ale ani nenadchne a přesně to jsem i dostala.

Jedná se o prvotinu britské autorky Tracy Bloom. Právě ten britský humor je v knize docela znát. Nejsem zrovna milovník britského humoru, moc mi nesedí, teda jak kde, ale nevyhledávám ho. Kniha je plná vtipných hlášek, trapných situací jako v Bridget Jones a ne vždy jsem se zasmála, ale rozhodně knize vtip upřít nelze. Opravdu taková Bridget.

Knížka je vážně dost jednoduchá a rozhodně se nejedná o žádné inteligentní čtení, právě naopak. Postavy jsou naprosto hloupé, jednají iracionálně a nerozumně, rozčilovat Vás bude snad každá postava, alespoň trochu rozumný je Ben, přítel Katy a ironickými hláškami srší gay kamarád Daniel, ten byl fakt super. Jinak si ale od začátku do konce budete ťukat na čelo. A kdo mě štval nejvíce? Matthew, to je s prominutím totální vůl.

Tím ale neříkám, že je kniha špatná. Pokud máte rády romány pro ženy, chcete něco nenáročného, co Vám ukrátí čas, je kniha určitě dobrou volbou, jen nesmíte čekat kdoví co. Navíc je opravdu tenoučká, takže ji přelouskáte fakt pomalu na jeden zátah.

Od autorky mám doma ještě další knihu a celkem se i těším, až se do ní pustím. Jak jsem psala, příjemná oddechovka.

4 komentáře:

  1. Já tuhle knihu nedokázala dočíst do konce :/ myslím, že jsem se dostala jenom k 50 stránce a musela jsem to odložit, protože mě to nebavilo.
    Jak říkáš, postavy mě tam všechny štvali, tak možná proto jsem to nedočetla. Už je to asi 3 roky zpátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postavy jsou fakt hloupé, ale knihu jsem přečetla za jeden den.

      Vymazat
  2. Originální název a vtipná obálka, kniha mě zaujala a vypadá jako fajn oddechovka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud od knihy čekáš fakt jen jednoduchou oddechovku, tak je fajn :)

      Vymazat