Follow Me @Charmedka

25.01.17

Jamie McGuire - Proroctví

Spisovatel: Jamie McGuire 
Originální název: Requiem
Série: Prozřetelnost
Díl: 2.
Počet stran: 296
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Nina se ještě nevzpamatovala z posledního souboje s peklem a už musí čelit dalším výzvám. Vedle svého studia na Brownově univerzitě pracuje jako stážistka v otcově někdejší společnosti Titan Shipping. Je ještě vyčerpaná z otcova nenadálého odchodu a navíc se jí pravidelně vracejí noční můry, v nichž je zabit násilnou smrtí. Vedle ostatních problémů, které musí řešit, však děsivým nočním obrazům nepřikládá patřičnou důležitost. A to se jí může stát osudným. Jsou pro ni totiž varováním… Jared má o Ninu strach a jedinou možností, jak ji zachránit, je získat zpět ukořistěnou knihu kouzel Ars Notoria. Do cesty se mu ale postaví noví nepřátelé a Jaredovy nejhorší obavy se vyplní. Musí se rozhodnout: buď se sám postaví peklu, nebo započne novou válku s nebem.

Něco ke knize

Nina se stále nevzpamatovala s posledních událostí, ale bohužel se nezastaví ani teď. Jared ji požádal o roku a je netrpělivý vůčii určení data svatby, ale Nina na to nemá ani pomyšlení. Během studia na univerzitě ještě pracuje jako stážistka v otcově firmě, kterou po dokončení školy převezme.

Studium a práci ji ale stěžují noční můry, které ji trápí téměř každou noc a ve kterých znova a znova vidí umírat svého otce. Nina je vyčerpaná, ale děsivé sny přičítá stresu. Jared má ale jiný názor a začne pátrat. Jediná šance, jak Ninu zachránit, je získat zpět démonskou bibli od Shaxe.

Moje hodnocení a dojmy

Ač mě první díl docela zklamal, po jeho přečtení jsem okamžitě sáhla po pokračování a byla zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet a zda bude lepší než ten první. Našlo se v něm několik změn k lepšímu, ale i bohužel k horšímu.

Proroctví je oproti prvnímu dílu značně tenčí, ale rozhodně dějově propracovanější a více akční. Konečně se začalo něco dít a příběh není pouze o vztahu mezi Ninou a Jaredem, i když samozřejmě i zde si romantiky čtenář užije dosytosti.

Ninu trápí děsivé noční můry, ve kterých její otec umírá násilnou smrtí. Nina je nevyspalá, nerudná a přecitlivěla. Místo dospělejšího člověka máme z Niny ufňukanou protivu, která je závislá na svém chlapovi a nevydrží bez ani pár hodin. Jared si je vědom, že se s Ninou něco děje a chce situaci se sny řešit, jedná rozumně a oproti prvnímu dílu se mi tady vážně líbil. Nějak si to nesnesitelné chování prohodili.

Prostor dostává opět i mladší sestra Jareda, Claire, za což jsem ráda, jelikož i zde platí, že je nejlepší postavou v sérii. Na scénu přichází i nejmladší člen rodiny Bex, které budete milovat snad od první stránky. Ač ještě věkově dítě, rozhodně tak nepůsobí a jeho hlášky a postřehy pobaví.

Rozhodně je díl mnohem akčnější a určitě i zajímavější. Přesto ne ale vše mi v knize sedlo a něco mi přišlo zbytečně přitažené za vlasy. Knihy se ale výborně čtou, což je plusem, postavy mi přijdou poměrně dobře propracované a ke každé si najdete určitý vztah. I když nejsem ze série kdovíjak nadšená, ráda bych si přečetla závěrečný díl, který bohužel u nás nevyšel a zřejmě ani nevyjde, což mě mrzí. Nemám ráda nedokončené série a vážně mě zajímá, jak to celé dopadne.

1 komentář:

  1. Můj hluboký vděk přichází k Dr. Oduduwovi, jeho lék byl mimořádně užitečný pro zdraví mé dcery a nakonec se vrátil zpět do normálního dobrého zdraví.
    Mám dceru s fibromyalgií již 21 let a můj lékař mi předepisuje různé druhy západních léků bez zlepšení příznaků mé dcery.
    Jsem tak ráda, že jsem našel lékařství Dr. Oduduwa (protože jsem surfoval po internetu a našel jsem doporučení pro to na fóru o zdraví žen na začátku letošního roku).
    Cítil jsem se tak silně znalostí, které jste mi dal, a já jsem rychle diagnostikoval individuální příčinu dívčí fibromyalgie a vyzbrojený jasnými instrukcemi,
    Nakonec jsem dokázal porazit toto monstrum, za necelé 4 týdny užívání léčivých přípravků Dr. Oduduwa na mojí dceři.
    ona šla na prohlídku a bylo jasné, že moje dcera fibromyalgie je konečně vyléčená a navždy bez stopy, vzal jsem svou dceru do nemocnice pro nemocniční text a lékařské prohlídky, ale žádná nemoc ani infekce nebyla nalezena už.
    díky mému Dr. Oduduwovi za Boha, který tento velkolepý člověk pomáhá zachránit život a obnovit dobré zdraví mnoha.
    můžete mu také požádat o pomoc prostřednictvím své osobní kontaktní adresy:
    (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Dr.Oduduwa odborník kořeny a bylinky lék na léčení následujících:
    Aagenaesův syndrom.
    Bipolární porucha u mužů a žen
    Aarskogův syndrom.
    Syndrom Aase Smith.
    ABCD syndrom.
    Abderhalden Kaufmann Lignacův syndrom.
    Aneurysma břišní aorty.
    Abdominální chemodektomy s kožními angiolipómy.
    Břišní cystický lymfangiom.
    * Láska kouzla Win-Back Ex milovník
    * Úspěch a propagační kouzlo
    * proklínání, duchovní čištění od zlého ducha.
    Tradiční kořeny a bylinné přípravky k léčbě nemoci, léčba rakovinových onemocnění, léčba HIV
    * plodnost magie - ovoce žen mají děti.
    * vyhlášené kouzlo, SPELL LOTTERY & WIN-GAMES SPELL
    (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Co: č. +2348135842629

    OdpovědětVymazat