Follow Me @Charmedka

21.11.16

Movie tip: Fantastická zvířata a kde je najít


Anotace: Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku?
Posledním letošním filmem, na který jsem zašla do kina, jsou zřejmě Fantastická zvířata a kde je najít, která si nemůže nechat ujít žádný fanoušek Harryho Pottera. Čtěte dále a dozvíte se, zda to byla výborná třešnička na dortu ke konci roku.

Na Fantastická zvířata jsem se hodně těšila, trailer se velmi povedl a i když jsem měla velká očekávání, ani na chvilku mě nenapadlo, že by mě film mohl zklamat. Vlastně jsem šla na jistotu a vyplatilo se.

Režisér David Yates má na svědomí i poslední čtyři díly Harryho Pottera, takže kouzelnický svět mu vůbec není cizí. Eddie Redmayne se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější a nejnadanější herce, já mu zatím na chuť nepřišla, ale musím říct, že coby Mlok Scamander byl skvělý. On má takový specifický kukuč, přijde mi, že všude stejný, ale zas díky tomu je zapamatovatelný a tahle role mu skvěle sedla.

Celkově jsem s hereckým obsazením maximálně spokojená. Ať už se jedná o pro mě neznámou Katherine Waterston, rozkošnou Alison Sudol či překvapivě úžasného Dana Foglera. Herci za mě na jedničku s hvězdičkou.

Kvůli filmu jsem kupovala i knižní předlohu, kterou bych ale předlohou moc nenazvala. Spíše je to encyklopedie fantastických zvířat, vlastně kniha, kterou Mlok Scamander touží vydat, takže film knize předchází.

Ale zpět k filmu, který je snad nejroztomilejším kouskem, který jsem letos viděla. Honza tvrdí, že jsem se v jednom kuse usmívala, je to možné, jelikož celý film je prostě rozkošný. Hrabáka musíte milovat, stejně jako on miluje vše třpytivé. Zvířata jsou jednoduše fantastická.

Film je doslova kouzelný, výborná atmosféra, povedené efekty. Film hodně sází na humor, což mi vůbec nevadilo. Vtipy a scénky jsou bravurní a já se opravdu bavila. Podle mě film ocení jak děti, tak i dospělí. Že by film byl nějak tajemný, jak jsem někde četla, mi tedy nepřijde. Naopak na mě Fantastická zvířata působila dost pohádkově.

Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdičky, jelikož děj mi přišel slabší, ale nakonec jsem to přehodnotila. Je to roztomilé, vtipné, příjemné. Film trvá přes dvě hodiny a mě to tak rychle uteklo, že bych tipovala mnohem kratší dobu. Takže dávám plný počet, nádherný film a já se moc těším na další díly.
Hodnocení 5*


Byli jste již na filmu?
Co na něj říkáte?

2 komentáře:

  1. asi to nakonec taky risknu, ale mam obavu, at si nepokazim pocit z Harryho sveta

    OdpovědětVymazat
  2. Jenže mně je představitel hlavního hrdiny hrozně nesympatický... :D

    OdpovědětVymazat