Follow Me @Charmedka

09.09.16

Karen Chance - Obejmi noc

Spisovatel: Karen Chance 
Originální název: Embrace the Night
Série: Cassandra Palmer
Díl: 3.
Počet stran: 467
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Cassandra Palmerová, která byla nedávno jmenována hlavní světovou jasnovidkou, má pořád velký problém. Dokud jsou k sobě Cassie a jistý mistr upír - neuvěřitelně sexy Mircea -vázáni magií, její život nikdy nebude patřit jenom jí...
Kouzlo, které je svazuje, může být zlomeno jenom s pomocí zaklínadla ze starověké zaklínací knihy Codex Merlini. Místo, kde se kodex nachází, není v současnosti známo, takže Cassie musí pátrat na jediném místě, kde jej ještě lze najít - v minulosti.
Ale Cassie brzy zjišťuje, že kodex byl ztracen z určitého důvodu. Říká se, že kniha obsahuje jistá skutečně nebezpečná kouzla, a její získání sice může Cassii pomoci vypořádat se s Mirceou, ale také tím může ohrozit celý svět...

Něco ke knize
Cassie se učit žít s rolí Pýthie, kterou byla nedávno jmenována. Úkol to je poměrně těžký, nebyla pro tento úkol předurčena a musí se učit sama. Navíc jí neustále nezrušila mocné kouzlo geis, který ji váže se silným upírem Mirceem. Odklínadlo by se mohlo ukrývat v kouzelné knize Codex Merlini, která je po několik let ale ztracená.

Navíc Mircea kvůli geisu začíná pomalu šílet a je nebezpečný nejen sobě, ale i okolí. Nikdo ale neví, kde se záhadná kniha ukrývá a Cassie tak nezbývá nic jiného, než vydat se do minulosti. Brzy se ale ukáže, že kniha obsahuje tak mocná kouzla, která by neměla vůbec spatřit světlo světa.

Moje hodnocení a dojmy
Sérii Cassandra Palmer mám rozečtenou už poměrně dlouho. První dva díly se mi vůbec nelíbily. Je to celé hrozně matoucí, předimenzované a celý ten příběh mi vůbec nesedl. Ale abych to měla co nejdříve za sebou, tak jsem se sáhla po třetím dílu, zatnula zuby a začala číst.

Tentokrát to nebylo tak zlé, příběh byl lehčí než v předchozích dvou a já nebyla neustále mimo. Poměrně dobře se dalo orientovat a to i přesto, že Cassie často cestovala časem. Přemisťování bylo dobře napsané, takže se člověk neztrácel a bylo jasné, kde a s kým se Cassie právě nachází.

Přesto nemůžu říct, že bych z příběhu byla kdovíjak nadšená, mě zkrátka tahle série nesedí. Přitom duchy, upíry či magii mám ráda, ale v Cassie Palmer to není úplně podle mého gusta. Mám ráda hrdinky, které srší sarkasmem, tou je třeba Anita Blake. Podobně ironickou hrdinku se snaží autorka udělat i z Cassie. Sice občas měla fajn hlášku, ale chtělo by to o úroveň výše.

Autorka do děje zakomponovala známý příběh o Merlinovi, avšak nedokážu říct, zda to bylo plusem, nebo naopak mi to do děje naprosto nesedlo. 

Dalším velkým problém je to, že ani po třetím dílu nemám k postavám žádný vztah. A tím žádný, myslím naprosto žádný a to je velký problém. Osud veškerých postav je mi jedno.

1 komentář:

  1. Skvělá recenze :) Urban fantasy mám také moc ráda a většinou mě nezklamou, ale zrovna tahle série mě také moc nesedí...

    OdpovědětVymazat